Σοφία Εφραίμογλου: Οι Ελληνίδες επιχειρηματίες δικαιούνται και μπορούν να γίνουν πρωταθλήτριες Ευρώπης | Ειδήσεις για την Οικονομία

Σοφία Εφραίμογλου: Οι Ελληνίδες επιχειρηματίες δικαιούνται και μπορούν να γίνουν πρωταθλήτριες Ευρώπης | Ειδήσεις για την Οικονομία

«Οι Ελληνίδες επιχειρηματίες δικαιούνται και μπορούν να γίνουν πρωταθλήτριες Ευρώπης» είναι το μήνυμα της προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου, η οποία συμμετέχει στο 5ο Μεσογειακό Συμπόσιο, το οποίο λαμβάνει χώρα στη Λευκωσία. 

Χρειάζονται όμως -σπεύδει να προσθέσει- την υποστήριξή μας, ώστε να ξεπεράσουν στερεότυπα και προκαταλήψεις. Άλλωστε, «την ώρα που οι ελληνικές εταιρείες που διευθύνονται από γυναίκες επιτυγχάνουν καλύτερη απόδοση σε όλους τους δείκτες κερδοφορίας (μελέτη ICAP), το ποσοστό των Ελληνίδων που συμμετέχουν στην ψηφιακή οικονομία και κοινωνία είναι από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη». 

«Στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) και στο Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών εργαζόμαστε άοκνα για να ανοίξουμε νέους δρόμους. Στο 5ο Συμπόσιο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Γυναικών Επιχειρηματιών Επαγγελματιών BPW Cyprus, εδώ στην Κύπρο, συζητήσαμε για τα βήματα που έχουν γίνει και όσα χρειάζεται να κάνουμε ακόμη» προσθέτει, σε ανάρτησή της στα social media.       

Ας σημειωθεί ότι στόχος του Συνεδρίου είναι να εξεταστούν λύσεις για την ενδυνάμωση της γυναίκας, προκειμένου να μπορέσει να αναλάβει πιο δυναμικό ρόλο στις εξελίξεις και στην επιχειρηματικότητα. 

Διαβάστε επίσης:

Πίσω από τα κάγκελα της φυλακής: Ο θηλυκός «Στιβ Τζομπς» που στα 19 έφτιαξε μια start up 9 δισ. δολαρίων

Η ιστορία πίσω από το βραβευμένο σπίτι που “κρεμάστηκε” φυσικά σε έναν βράχο της Καρπάθου

Είναι η Κεφαλονιά ο πιο δυναμικός αμπελώνας της Ελλάδας; 7 κρασιά που συναρπάζουν

Πηγή: Newmoney.gr