Σκυλακάκης για ρεύμα: Τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου θα πιστωθούν τα χρήματα στους δικαιούχους

Σκυλακάκης: Οι παρεμβάσεις για την ακρίβεια εξαρτώνται από τον δημοσιονομικό χώρο

«Για για δύο εβδομάδες θα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα », διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών

Φρένο στα σενάρια για νέα μέτρα στήριξης, έβαλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης. Μιλώντας στον Ρ/Σ Παραπολιτικά τόνισε ότι πρέπει να προκύψει δυνατότητα δημοσιονομικού χώρου σημειώνοντας  ότι αυτός είναι συνάρτηση της πορείας του τουρισμού και της πορείας της τιμής του φυσικού αερίου.

Παράλληλα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως το μεγάλο κόστος στα νησιά δεν είναι τα καύσιμα αλλά η ακτοπλοϊκή σύνδεση ενώ είπε πως θα δοθούν σημαντικές δαπάνες για να καλυφθούν τα κόστη για τις άγονες γραμμές και το μεταφορικό ισοδύναμο.

Ακόμη σημείωσε πως μια μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα θα κόστιζε 300 εκατομμύρια το μήνα. Επιπρόσθετα ο κ. Σκυλακάκης επισήμανε ότι στις 14 με 15 Ιουνίου θα ανοίξει η πλατφόρμα στην οποία οι πολίτες θα υποβάλλουν αίτηση για να λάβουν την επιστροφή του 60% του αυξημένου κόστους ρεύματος που έχουν χρεωθεί το διάστημα Δεκέμβριος – Μάιος.

Τέλος διευκρίνισε πως η σχετική πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή για δύο εβδομάδες και τα χρήματα θα πιστωθούν στους δικαιούχους τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου.

Διαβάστε ακόμη

Λογαριασμοί ρεύματος: Η «πλατφόρμα» που επιστρέφει 280 εκατ. ευρώ στα νοικοκυριά (πίνακες)

Οικογένεια Τίγκα: Οι κόντρες, οι κατασχέσεις και τo ακίνητο – τρόπαιο στο Λαγονήσι που πήρε ο Προκοπίου (pics)

Το τζαρτζάρισμα με τον Ερντογάν, τα σπίτια της Μυκόνου, ο Βλαστός και οι δύο Έλληνες του Νταβός 

 

 

 

Πηγή: Newmoney.gr