Παρασκευή
12.08.2022

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Σρι Λάνκα, την ώρα που η οικονομία συρρικνώνεται

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Σρι Λάνκα, την ώρα που η οικονομία συρρικνώνεται

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Σρι Λάνκα, καθώς αντιμετωπίζει μια άνευ προηγουμένου πολιτική κρίση ενώ η οικονομία της χώρας συρρικνώνεται σημαντικά.

Ο υπηρεσιακός πρόεδρος της Σρι Λάνκα, Ρανίλ Βικρεμεσίνγκε, κήρυξε την Κυριακή κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στη χώρα, η οποία συγκλονίζεται από την οικονομική κρίση και τις διαδηλώσεις που υποχρέωσαν τον πρώην πρόεδρο Γκοταμπάγια Ρατζαπάκσα να παραιτηθεί και να διαφύγει στο εξωτερικό.

Η οικονομία στη Σρι Λάνκα είναι πιθανό να συρρικνωθεί κατά ποσοστό μεγαλύτερο από το 6% κατά τη χρονιά που διανύουμε, ενώ ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας σημείωσε στη Wall Street Journal πως η πολιτική αστάθεια και η κοινωνική αναταραχή επηρεάζουν αρνητικά τις συζητήσεις για οικονομική χαλάρωση με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ο αποπεμφείς πρόεδρος της Σρι Λάνκα Γκοταμπάγια Ρατζαπάξα δήλωσε ότι έλαβε «όλα τα δυνατά μέτρα» για να αποτρέψει την οικονομική κρίση, η οποία ταλανίζει τη χώρα.

Η παραίτηση του πρώην προέδρου Γκοταμπάγια Ρατζαπάξα έγινε δεκτή από το Κοινοβούλιο την Παρασκευή, αφού εκείνος διέφυγε στη Σιγκαπούρη για να γλιτώσει από τους εκατοντάδες χιλιάδες αντικυβερνητικούς διαδηλωτές που είχαν καταλάβει την επίσημη κατοικία του και το γραφείο του.

To άρθρο Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Σρι Λάνκα, την ώρα που η οικονομία συρρικνώνεται δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή: Newsit.gr