ΣΔΟΕ: Ελεγχοι και κατασχέσεις προϊόντων «μαϊμού» σε 5 εταιρείες ταχυμεταφορών (pics) | Ειδήσεις για την Οικονομία

ΣΔΟΕ: Ελεγχοι και κατασχέσεις προϊόντων «μαϊμού» σε 5 εταιρείες ταχυμεταφορών (pics) | Ειδήσεις για την Οικονομία

Σε ελέγχους σε πέντε εταιρείες ταχυμεταφορών, που φέρονται να συνδέονται μεταξύ τους, προχώρησαν από τις 15 έως και τις 18/10/2023 κλιμάκια ελεγκτών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ Αττικής, έπειτα από πολύμηνη επεξεργασία οικονομικών και άλλων δεδομένων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση πραγματοποιήθηκαν επιχειρήσεις στις έδρες και αποθηκευτικούς χώρους πέντε εταιρειών ταχυμεταφορών που φέρονται να εμφάνιζαν υπέρογκα ποσά αντικαταβολών της τάξης των 14 εκατ. ευρώ, τα οποία υπερέβαιναν συντριπτικά τα δηλωθέντα έσοδά τους.

Τα ποσά αυτά φέρονταν να προέρχονται από παράνομη εμπορία απομιμητικών προϊόντων επώνυμων εταιρειών, αλλά και από φοροδιαφυγή λόγω της εμπορίας προϊόντων, χωρίς αυτά να συνοδεύονται από τα απαιτούμενα παραστατικά (α.λ.π.).

Διαπιστώθηκε ότι οι επιχειρήσεις αυτές είχαν δηλώσει έσοδα από πωλήσεις (αντικαταβολές) ύψους 2,8 εκατ. ευρώ, ενώ τα πραγματικά έσοδα από τις πωλήσεις τους υπερέβαιναν το ποσό των 14 εκατ. ευρώ.

Στο πλαίσιο των συγκεκριμένων επιχειρήσεων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τα ακόλουθα:

– 1.600 αποστολές δεμάτων, που περιείχαν προϊόντα ένδυσης, υπόδησης, είδη σπιτιού και προικός, τα οποία δεν είχαν τα νόμιμα παραστατικά. Η αξία των εν λόγω συναλλαγών φτάνει το ποσό τουλάχιστον των 50.000€.

– Περισσότερα από 500 τεμάχια (υποδήματα, ενδύματα, τσάντες, πορτοφόλια, αρώματα, μηχανήματα – εργαλεία), που έφεραν πλαστά σήματα επώνυμων εταιρειών. Υπεύθυνοι για την αποστολή των εμπορευμάτων ήταν τρεις ημεδαποί από την Πάτρα.

Για το σύνολο των εμπορευμάτων που διακινήθηκαν δεν είχαν εκδοθεί φορολογικά στοιχεία και δεν είχαν αποδοθεί οι προβλεπόμενοι φόροι, ενώ μεγάλο μέρος των εμπορευμάτων προέρχεται από τρίτες χώρες χωρίς να αποδεικνύεται μέχρι σήμερα η νόμιμη εισαγωγή και η καταβολή των αναλογούντων δασμών κ.λπ. φόρων. Η δε ζημία των εταιρειών – δικαιούχων των σημάτων ανέρχεται σε τουλάχιστον 250.000€.

Τα κατασχεμένα εμπορεύματα μεταφέρθηκαν σε χώρους αποθήκευσης της Υπηρεσίας προς καταστροφή. Οι έρευνες της Υπηρεσίας συνεχίζονται προς εντοπισμό λοιπών συνεργών στην ως άνω διαδικασία, ενώ σε βάρος των εμπλεκομένων προσώπων σχηματίζεται δικογραφία για πλαστογραφία, λαθρεμπορία, απάτη κ.λπ. αδικήματα.

Διαβάστε ακόμη

Χρηματιστήριο Αθηνών: «Μάζεψε» τις απώλειες με Alpha και ΟΤΕ, στο -4% η Mytilineos

Blue Lagoon: Η απόλυτη εμπειρία της Ισλανδίας στα πιο διάσημα ιαματικά νερά του κόσμου

Στελέχη ΤΧΣ: Το Ταμείο δεν είναι υποχρεωμένο να αποκαλύψει όρους από την προσφορά της Unicredit στην Alpha Bank

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

 

Πηγή: Newmoney.gr