Σχολεία: Τι ζητούν οι διευθυντές για Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης και ΦΠΑ

Σχολεία: Τι ζητούν οι διευθυντές για Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης και ΦΠΑ

Η τιμή του πετρελαίου φέτος, προκαλεί επιπλέον αγωνία στους διευθυντές των σχολείων, καθώς η οικονομική επιχορήγηση των σχολικών μονάδων είναι μειωμένη

Την ανησυχία της σχολικής κοινότητας και κυρίως των ορεινών περιοχών στις οποίες το κρύο που επικρατεί, φέρνει και την ανάγκη της άμεσης αγοράς πετρελαίου προκειμένου να ζεσταθούν μαθητές και προσωπικό, εγείρει η ανάγκη προμήθειας πετρελαίου θέρμανσης σε τιμή που ξεπερνά το 1.15 ευρώ το λίτρο.

Η έκκληση των διευθυντών

Για το λόγο αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, στην οποία τονίζει ότι «με αφορμή την ανάγκη προμήθειας πετρελαίου θέρμανσης από τις σχολικές μονάδες, σε τιμή, που ξεπερνά το 1,15 ευρώ ανά λίτρο, και με δεδομένη τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα οικονομικά των σχολικών μονάδων, αφού η μείωση της επιχορήγησής τους από το 2010 και μετά ξεπερνά το 50%», καλούν τα συναρμόδια υπουργεία να δώσουν λύσεις.

Συγκεκριμένα οι διευθυντές καλούν τα Υπουργεία Παιδείας, Εσωτερικών και Οικονομικών, να προχωρήσουν στην άμεση λήψη των παρακάτω μέτρων ώστε να διασφαλιστεί η στοιχειώδης λειτουργία των σχολικών μονάδων:

1. Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης αλλά και του Φ.Π.Α. στο πετρέλαιο θέρμανσης και το φυσικό αέριο που προμηθεύονται οι σχολικές μονάδες.

2. Πλήρης κατάργηση του Φ.Π.Α. για όλες τις δαπάνες των Σχολικών Επιτροπών.

3. Εξασφάλιση πλήρους διαφάνειας στη διαδικασία κατανομής της οικονομικής επιχορήγησης στις σχολικές μονάδες από τις Σχολικές Επιτροπές.

4. Σταδιακή αύξηση της οικονομικής επιχορήγησης των σχολικών μονάδων, ώστε να επανέλθει στα επίπεδα που ήταν πριν το 2010.

Διαβάστε ακόμα:

BNP Paribas: Αγοράστε ομόλογα ελληνικών τραπεζών – Ο ρόλος του «Ηρακλή»

Έκθεση: Η πανδημία αποκάλυψε έναν κόσμο «άνισο, διχασμένο και ανεύθυνο»

Σήμα κινδύνου από Aramco: Ο πλανήτης «ξεμένει» από πετρέλαιο – Το 2022 έρχονται τα χειρότερα

Πηγή: Newmoney.gr