Πρώτη αρωγή για πλημμυροπαθείς: Αυτόματα χωρίς αίτηση άμεση ενίσχυση €6.600 | Ειδήσεις για την Οικονομία

Πρώτη αρωγή για πλημμυροπαθείς: Αυτόματα χωρίς αίτηση άμεση ενίσχυση €6.600 | Ειδήσεις για την Οικονομία

Την καταβολή της άμεσης χρηματικής ενίσχυσης με 6.600 ευρώ, τα οποία θα αφορούν αντικατάσταση ή επισκευή οικοσκευής (6.000 ευρώ) αλλά και την κάλυψη των πρώτων βιοτικών αναγκών (600 ευρώ), ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, τη Δευτέρα η κυβέρνηση για τους πληγέντες της κακοκαιρίας Daniel. Η αυτόματη – χωρίς αίτηση στη σχετική πλατφόρμα – καταβολή του ποσού αυτού στους λογαριασμούς των δικαιούχων, είναι μια διαδικασία που θα τρέξει για πρώτη φορά από την ΑΑΔΕ.

Όπως εξήγησε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος, κατά την παρουσίαση για το άνοιγμα της πλατφόρμας της πρώτης αρωγής – arogi.gov.gr – για τις περιοχές που έχουν πληγεί ολικώς και σημαντικά από τις πλημμύρες έχει ληφθεί ειδική μέριμνα, ώστε να λάβουν τη χορήγηση της αποζημίωσης για την οικοσκευή και τις πρώτες ανάγκες με αυτοματοποιημένο τρόπο.

Tα 6.600 ευρώ είναι το υψηλότερο ποσό που έχει δοθεί προς νοικοκυριά με αυτόν τον τρόπο καθώς το αντίστοιχο ποσό για τον «Ιανό» ήταν 5.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό κατατίθεται άμεσα διάταξη που να περιγράφει και να προβλέπει τη διαδικασία ώστε οι κάτοικοι των περιοχών αυτών, να λάβουν στον λογαριασμό τους, όπως αυτός έχει δηλωθεί στο TAXIS, και χωρίς να κάνουν αίτηση στην πλατφόρμα arogi.gov.gr, το ποσό των 6.600, καθώς πρόκειται για τους κατοίκους των χωριών που βρέθηκαν ολόκληρα κάτω από το νερό ή μέσα στο νερό, όπως η Μεταμόρφωση και ο Παλαμάς.

Το έργο της επεξεργασίας των στοιχείων έχουν αναλάβει στελέχη της ΑΑΔΕ που έχουν «στήσει» την πλατφόρμα της πρώτης αρωγής καθώς και συνεργάτες του κ. Τριαντόπουλου στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ορισμένοι εκ των οποίων βρίσκονται ήδη στη Λάρισα για να συντονίσουν τις δράσεις διαχείρισης των συνεπειών από τις πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel.

Διαβάστε ακόμη

Νέο TAXIS με ψηφιακό προφίλ και ανάλυση συμπεριφοράς φορολογούμενων

Market Pass: Ανοίγουν οι αιτήσεις στις 15/9 – Ποιοι θα το πάρουν πρώτοι

Κατέρρευσε η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας κατά 18% μέσα σε μία εβδομάδα

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Πηγή: Newmoney.gr