Προς πειθαρχικό έλεγχο οι ιατροδικαστές που διερεύνησαν πρώτοι τα αίτια θανάτου Μαλένας & Ίριδας

Προς πειθαρχικό έλεγχο οι ιατροδικαστές που διερεύνησαν πρώτοι τα αίτια θανάτου Μαλένας & Ίριδας

Με παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης, αναμένεται να ζητηθεί πειθαρχικός έλεγχος των ιατροδικαστών, που διερεύνησαν πρώτοι τα αίτια θανάτου της μικρής Μαλένας και της μόλις 6 μηνών Ίριδας .

Και αυτό γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες στο πόρισμα των ιατροδικαστών φέρεται να καταγράφονται πλημμέλειες  

Στο μεταξύ, μαραθώνια είναι η ένορκη κατάθεση που δίνει στους αξιωματικούς του τμήματος Ανθρωποκτονιών με την ιδιότητα της μάρτυρος η αδερφή της κατηγορούμενης 33χρονης μητέρας. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η κατάθεση που έχει αρχίσει από τη 1 το μεσημέρι αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά τις 8 το βράδυ. Η γυναίκα φέρεται να είναι συνεργάσιμη και απαντά σε όλες τις ερωτήσεις των αστυνομικών, όπως για τη συμβίωση του ζευγαριού καθώς και για τα περιστατικά που διερευνούν οι Αρχές και συγκεκριμένα για τον θάνατο του βρέφους.

Η ανάκριση εστίασε στις προηγούμενες καταθέσεις της, στις οποίες φαίνεται να είχε υποπέσει σε αντιφάσεις. Οι ερωτήσεις που της τέθηκαν αφορούν την ώρα που βρέθηκε το άψυχο σώμα του παιδιού αλλά και το αν η μικρή αδελφή του βρισκόταν ή όχι στο δωμάτιο. Η αδελφή της κατηγορουμένης αποτελεί πρόσωπο-κλειδί για την υπόθεση, καθώς φαίνεται να ήταν η μόνη που βρισκόταν στο δωμάτιο όταν διαπιστώθηκε ο θάνατος του μωρού.

Εξελίξεις πυροδότησε το ιατροδικαστικό πόρισμα για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας το οποίο αποκαλύπτει πως ο θάνατος των δύο κοριτσιών οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια μέσω βίαιου μηχανισμού θανάτου.

Πηγή: Naftemporiki.gr