Πρόεδρος Πρατηριούχων Αττικής: Περιμένουμε εκτόξευση της βενζίνης μετά το Πάσχα (vid) | Ειδήσεις για την Οικονομία

Πρόεδρος Πρατηριούχων Αττικής: Περιμένουμε εκτόξευση της βενζίνης μετά το Πάσχα (vid) | Ειδήσεις για την Οικονομία

Η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης προσεγγίζει τα δύο ευρώ, ενώ η μέση τιμή πανελλαδικά κυμαίνεται στο 1,95 ευρώ το λίτρο, ελάχιστα κάτω από τα δύο ευρώ, είπε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων Αττικής Νίκος Παπαγεωργίου.

Όταν ένα μέσο ΙΧ αυτοκίνητο χρειάζονταν γύρω στα 60 με 70 ευρώ για να γεμίσει το ρεζερβουάρ του, σήμερα χρειάζεται 80 με 90 ευρώ, περίπου 15% ακριβότερο, που επιβαρύνει τον προϋπολογισμό της οικογένειας που σκέφτεται να φύγει για την έξοδο του Πάσχα, τόνισε.

Μετά το Πάσχα αναμένουμε μια αύξηση στην τιμή της βενζίνης.

Η τιμή του πετρελαίου μπρεντ παραμένει υψηλή, ενώ αυτή τη στιγμή μόνο η τιμή του ευρώ κρατάει την τιμή της βενζίνης σε μια ισορροπία, τις επόμενες ημέρες θα δούμε την τιμή της βενζίνης να ανεβαίνει, εκτίμησε.

Τις επόμενες ημέρες η τιμή της αμόλυβδης και στα μεγάλα αστικά κέντρα θα ξεπεράσει και το ψυχολογικό φράγμα των 2 ευρώ το λίτρο, εκτίμησε.

Στα νησιά και στις απομακρυσμένες περιοχές η τιμή της βενζίνης μπορεί να «εκτοξευτεί» και στα 2,20 ευρώ το λίτρο είπε.

Με την επιβολή πλαφόν από την έναρξη του πολέμου που επέβαλε το υπουργείο, τα πρατήρια υγρών καυσίμων δεν μπορούν να κερδίσουν όσο θέλουν.

Βέβαια, κανένας δεν γνωρίζει τι γίνεται στα δύο ελληνικά διυλιστήρια, από εκεί αγοράζουμε όλοι, κι επειδή κι εμείς έχουμε πληγεί από την ακρίβεια, δεν μπορούμε να αγοράσουμε μεγάλες ποσότητες, αγοράζουμε μέρα παρά μέρα, είπε, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Διαβάστε ακόμη:

Στα άκρα η κόντρα: Η Dolphin Capital Partners κατέθεσε αγωγή εναντίον της Dolphin Capital Investors

Κώστας Ροζακέας: Η νέα εξαγορά που «ψήνει» η Sarantis και η αναζήτηση της «αντι-Estée Lauder»

Societe Generale: Προτείνει νέο trade στα ελληνικά ομόλογα για να εκμεταλλευτεί πιθανή αναβάθμιση στις 21 Απριλίου

Πηγή: Newmoney.gr