Ποιος ψάχνει mega ακίνητο στα πέριξ της Πατησίων – Θα διαθέσει έως €30,1 εκατ. | Ειδήσεις για την Οικονομία

Ποιος ψάχνει mega ακίνητο στα πέριξ της Πατησίων – Θα διαθέσει έως €30,1 εκατ. | Ειδήσεις για την Οικονομία

Έως τα τέλη Μαΐου αναμένεται να «τρέξει» ένας από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς για αγορά ακινήτου στο κέντρο της Αθήνας.

Πρόκειται για τη διαδικασία που έχει εκκινήσει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) προκειμένου να στεγάσει εκπαιδευτικές και ερευνητικές ανάγκες σκοπεύοντας να διαθέσει έως το ποσό των 30,1 εκατ. ευρώ για την αγορά ακινήτου.

Η προγραμματισμένη ημερομηνία του διαγωνισμού είναι για τις 30 Μαΐου (σ.σ. η τελική ημερομηνία και ώρα υποβολής των προσφορών ορίζεται η 29η Μαϊου) με το ενδιαφέρον του εγχώριου real estate να είναι εύλογο, δεδομένης και της έλλειψης μεγάλων αυτοτελών, ακινήτων στις περιοχές του κέντρου, πλήν κάποιων κτηρίων που συνδέονται από το παρελθόν με φορείς του Δημοσίου.

Σύμφωνα με τους όρους του δημοσίου, μειοδοτικού διαγωνισμού, το προς αγορά ακίνητο θα πρέπει να έχει συνολική επιφάνεια υπέργειων και υπόγειων χώρων τουλάχιστον 10.700 τ μ και να βρίσκεται σε ακτίνα όχι μεγαλύτερη των 500 μέτρων από το κεντρικό κτίριο του ΟΠΑ στην οδό Πατησίων 76. Για την αγορά έχει προηγηθεί όπως αναφέρεται σε προηγούμενη απόφαση που έχει αναρτηθεί στη «Διαύγεια» και έκθεση σκοπιμότητας επέκτασης των κτιριακών υποδομών του ΟΠΑ, στην οποία παρουσιάζονται οι ανάγκες στέγασης του ιδρύματος, ενώ ήδη από τα τέλη του περασμένου έτους, το Δεκέμβριο του 2022, έχει ληφθεί απόφαση από πλευράς του Πρυτανικού Συμβουλίου του ΟΠΑ, με την οποία εγκρίθηκε «η αγορά μέλλοντος ακινήτου για τις ανάγκες του ιδρύματος».

Η συνολική δαπάνη για την αγορά θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του εθνικού σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και θα βαρύνει τις σχετικές πιστώσεις του έργου, ενταγμένου στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΤΠΑ) 2021-2025 του ΥΠΑΙΘ στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΕΠΑ) 2021-2025. Ο σχετικός, γενικότερος άξονας προτεραιότητας αφορά την «Ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό υποδομών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης», με τίτλο «Δράσεις αγοράς ακινήτων για τις ανάγκες των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων», εξαιρουμένων αγορών ακινήτων που προοριζονται ή αφορούν σε φοιτητικές εστίες.

Διαβάστε ακόμη

Επιστροφές φόρου: «Ζεστό χρήμα»  άμεσα για 1 στους 5 φορολογούμενους

Τα τρία μετά-Πάσχα γκάλοπ, η κόντρα του Καμπουρίδη, το deal Σταθόπουλου-Σόλακ και το μέρισμα της Εθνικής

Ινστιτούτο Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων: «Τι μπορεί να διδαχτεί η Ελλάδα από το Ιρλανδικό μοντέλο» (pics + tweets)

Πηγή: Newmoney.gr