Πλημμύρες στο φεστιβάλ Burning Man: Ένας νεκρός

Πλημμύρες στο φεστιβάλ Burning Man: Ένας νεκρός

Στη λάσπη «πνίγηκε» το φεστιβάλ «Burning Man» στη Νεβάδα των ΗΠΑ έπειτα από μια σφοδρή καταιγίδα, με αποτέλεσμα χιλιάδες επισκέπτες να εγκλωβιστούν σε μια απομονωμένη περιοχή.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, αν και οι συνθήκες θανάτου του παραμένουν αδιευκρίνιστες. Οι επισκέπτες και οι καλλιτέχνες που θα συμμετείχαν στις εκδηλώσεις κλήθηκαν να βρουν ασφαλές καταφύγιο και να προσπαθήσουν να φυλάξουν αποθέματα φαγητού και νερού.

Ο σερίφης της κομητείας Πέρσινγκ, στη βόρεια Νεβάδα, σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του το Σάββατο «κατά τη διάρκεια της βροχής», χωρίς όμως να διευκρινίσει τα αίτια του θανάτου ή την ταυτότητα του θύματος. «Ενημερώθηκε η οικογένειά του και ο θάνατος ερευνάται», πρόσθεσε.

Φωτ. Trevor Hughes/USA TODAY NETWORK via REUTERS

Η πρόσβαση από και προς την Μπλακ Ροκ Σίτι, την τοποθεσία όπου φιλοξενείται κάθε χρόνο το φεστιβάλ «Burning Man», έχει αποκλειστεί, ανέφεραν οι διοργανωτές με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το γραφείο του σερίφη της κομητείας Γουάσου εξήγησε ότι η είσοδος στον χώρο δεν είναι δυνατή λόγω πλημμύρας.

Περισσότεροι από 60.000 άνθρωποι ταξιδεύουν κάθε χρόνο σε αυτήν την απομονωμένη περιοχή της βορειοδυτικής Νεβάδας, σύμφωνα με τους διοργανωτές. Συγκεντρώνονται στην «προσωρινή» πόλη για να χορέψουν και να διασκεδάσουν έναντι 575 δολαρίων κατ’ άτομο – τόσο στοιχίζει το απλό εισιτήριο. Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι φέτος οι επισκέπτες ανέρχονταν σε περίπου 73.000.

Το φεστιβάλ πήρε το όνομά του από την κορυφαία εκδήλωσή του, το κάψιμο ενός μεγάλου, ξύλινου ομοιώματος την προτελευταία νύχτα του.

Πηγή: Naftemporiki.gr