Παρασκευή
20.05.2022

Πλεύρης σε ΣΥΡΙΖΑ: Με το «Γιατρός για Όλους» διασφαλίζουμε δωρεάν παροχές – «Καραμέλες» περί ιδιωτικοποίησης

Πλεύρης σε ΣΥΡΙΖΑ: Με το «Γιατρός για Όλους» διασφαλίζουμε δωρεάν παροχές – «Καραμέλες» περί ιδιωτικοποίησης

Σφοδρή αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης για το νομοσχέδιο «Γιατρός για όλους», με τον υπουργό Υγείας να δίνει απαντήσεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Για εμάς στο επίκεντρο της Υγείας είναι ο πολίτης και οι ανάγκες του», αναφέρει – μεταξύ άλλων – ο Θάνος Πλεύρης. 

«Με τις αλλαγές που προωθούμε διασφαλίζουμε σε όλους δωρεάν γιατρό και δωρεάν παροχές υγείας, για τις οποίες μέχρι τώρα πλήρωνε ο πολίτης. Αυτή είναι η νέα πραγματικότητα που διαμορφώνουμε», αναφέρει ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το νομοσχέδιο «Γιατρός για Όλους».

Σε δήλωσή του, ο υπουργός Υγείας επισημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει την «καραμέλα» της ιδιωτικοποίησης χωρίς να λέει κουβέντα για τον προσωπικό γιατρό και για τη δική του αποτυχία στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, που έστειλε τους πολίτες στους ιδιώτες παρόχους.

«Ενοχλούνται στον ΣΥΡΙΖΑ που πλέον οι πάροχοι θα αξιολογούνται ποιοτικά για να αποζημιωθούν και από το γεγονός ότι ο πολίτης θα έχει περισσότερες δωρεάν υπηρεσίες Υγείας. Για εμάς στο επίκεντρο της Υγείας είναι ο πολίτης και οι ανάγκες του, για τον ΣΥΡΙΖΑ οι ιδεοληψίες του, που τον οδηγούν στην άρνηση οποιασδήποτε αλλαγής, προκειμένου να μη θιγούν κάποιοι. Με την εφαρμογή του νέου συστήματος οι πολίτες θα δουν τη διαφορά. Και αυτοί είναι οι κριτές», καταλήγει ο κ. Πλεύρης.

To άρθρο Πλεύρης σε ΣΥΡΙΖΑ: Με το «Γιατρός για Όλους» διασφαλίζουμε δωρεάν παροχές – «Καραμέλες» περί ιδιωτικοποίησης δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή: Newsit.gr