Πιερρακάκης: Το Ταμείο Ανάκαμψης είναι το «σχέδιο Μάρσαλ» για την εποχή μας

Πιερρακάκης: Το Ταμείο Ανάκαμψης είναι το «σχέδιο Μάρσαλ» για την εποχή μας

Το gov.gr ξεκίνησε από τις 501 και έχει φτάσει στις 1180 υπηρεσίες – Έρχονται 440 έργα που θα αλλάξουν τη χώρα

«Το Ταμείο Ανάκαμψης είναι το «σχέδιο Μάρσαλ» για την εποχή μας και ένα εθνικό στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί» δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας στο συνέδριο Green Deal Greece 21, που διοργανώνει το ΤΕΕ.

Ο κ. Πιερρακάκης, ο οποίος τοποθετήθηκε στη διάρκεια της ενότητας «η ψηφιοποίηση καταλύτης για βιώσιμες πόλεις», τόνισε ότι προβλέπονται υψηλά κονδύλια που μπορούμε να αξιοποιήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς και ότι υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις διεθνώς με παρόμοιες εμπειρίες τις οποίες μπορούμε να ερμηνεύσουμε προκειμένου να τις μεταφέρουμε στην δική μας πραγματικότητα.

Αναφερόμενος στην πρωτοποριακή δράση του gov.gr ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης επισήμανε ότι ξεκίνησε προσφέροντας 501 υπηρεσίες και σήμερα έχει φτάσει στις 1180 υπηρεσίες, διευκολύνοντας τη ζωή των πολιτών.

Παράλληλα, μιλώντας για τη σημασία του ψηφιακού μετασχηματισμού, αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση από το Υπουργείο της «Βίβλου Ψηφιακού Μετασχηματισμού», που περιλαμβάνει 440 μεγάλα και μικρά έργα.
Ανάμεσα σε αυτά και τις ψηφιακές παρεμβάσεις του εγκεκριμένου εθνικού προγράμματος ανάκαμψης που θα χρηματοδοτηθούν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης.

Τα έργα αυτά εκτείνονται σε όλα τα επιμέρους χαρτοφυλάκια της κυβερνητικής πολιτικής με στόχο να εξασφαλίσουν ασφαλή, γρήγορη και αξιόπιστη πρόσβαση στο διαδίκτυο για όλους, καλύτερες ψηφιακές υπηρεσίες για τους πολίτες, τη διευκόλυνση μετατροπής κάθε ελληνικής επιχείρησης σε ψηφιακή επιχείρηση, τη στήριξη και ενίσχυση της ψηφιακής καινοτομίας αλλά και την ένταξη των σύγχρονων τεχνολογιών σε όλους τους τομείς της οικονομίας.

«Με τη δημοπράτηση και κυρίως με την ολοκλήρωση αυτών των έργων θα έχουμε μια διαφορετική χώρα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πιερρακάκης.

Υπενθυμίζεται ότι στη Βίβλο Ψηφιακού Μετασχηματισμού αποτυπώνεται και η λειτουργική μεθοδολογία με την οποία τα ψηφιακά έργα θα σχεδιάζονται, θα υλοποιούνται και θα συντηρούνται στο μέλλον, καθώς και η αρχιτεκτονική των πληροφοριακών συστημάτων που εγγυάται τη λειτουργικότητα των έργων αυτών.

Η Βίβλος Ψηφιακού Μετασχηματισμού έχει πενταετή ορίζοντα και θα επικαιροποιείται κάθε χρόνο, ανάλογα με τις ιδιαίτερες συνθήκες και τις τεχνολογικές εξελίξεις.

Διαβάστε ακόμα:

United Airlines: Αγοράζει 270 αεροσκάφη – H μεγαλύτερη παραγγελία της τελευταίας 10ετίας στον κλάδο

Ακίνητα στα νησιά: Πού χτυπούν «κόκκινο» οι τιμές πώλησης

Τράπεζα Πειραιώς: Ποιοι είναι οι όροι της νέας εθελουσίας με πλαφόν €200.000

Πηγή: Newmoney.gr