Πέτσας: Νέα χρηματοδότηση €110 εκατ. θα λάβουν δήμοι και περιφέρειες

Πέτσας: Νέα χρηματοδότηση €110 εκατ. θα λάβουν δήμοι και περιφέρειες

Η απόφαση προβλέπει τις λεπτομέρειες σχετικά με την κατανομή και έρχεται να προστεθεί στη συμπληρωματική Κ.Α.Π. των 107 εκατ. ευρώ, που εκδόθηκε στα μέσα Οκτωβρίου

Νέα συμπληρωματική Κ.Α.Π. συνολικού ύψους 110 εκατ. ευρώ θα λάβουν δήμοι και περιφέρειες, καθώς και 7 εκατ. ευρώ για τις δαπάνες θέρμανσης των σχολείων, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Τα 100 εκατ. ευρώ αφορούν στη νέα έκτακτη χρηματοδότηση που θα λάβουν οι δήμοι για να αντιμετωπίσουν τις τρέχουσες ανάγκες και τις αυξημένες υποχρεώσεις τους για τις λειτουργικές τους δαπάνες, την υλοποίηση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων, καθώς και την εξόφληση ληξιπρόθεσμων ή εκκρεμών υποχρεώσεων.

Η απόφαση προβλέπει τις λεπτομέρειες σχετικά με την κατανομή και έρχεται να προστεθεί στη συμπληρωματική Κ.Α.Π. των 107 εκατ. ευρώ, που εκδόθηκε στα μέσα Οκτωβρίου.

Τα άλλα 10 εκατ. ευρώ είναι έκτακτη οικονομική ενίσχυση στις περιφέρειες για την κάλυψη επίσης των λειτουργικών τους δαπανών.

«Έχοντας αποκαταστήσει την αξιοπιστία της χώρας μας και την εμπιστοσύνη στην εθνική μας οικονομία, σε συνεννόηση με το οικονομικό επιτελείο, είμαστε σε θέση να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες της Αυτοδιοίκησης και να στηρίζουμε την κοινωνία», δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας και προσέθεσε:

«Παρέχουμε τους απαραίτητους πόρους και στεκόμαστε δίπλα στους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας, βοηθώντας τους στην πράξη να μπορούν να επιτελούν το έργο τους. Παράλληλα, αφουγκραζόμαστε τις έκτακτες ανάγκες που δημιουργούνται ως συνέπεια της εισαγόμενης κρίσης από την ανατίμηση του κόστους ενέργειας και συντονίζουμε τις ενέργειές μας, για να είμαστε δίπλα στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς μας. Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε για όλους τους πολίτες, σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας».

Διαβάστε ακόμη

Επενδυτικός «πυρετός» από τους Έλληνες εφοπλιστές μέσα στο 2021 – Ποιοι κινήθηκαν τις τελευταίες ημέρες

Ακινησία Ι.Χ. φέτος και τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα το 2022

Χατζηθεοδοσίου: Ανατιμήσεις και κορωνοϊός πιέζουν χιλιάδες επιχειρήσεις

 

Πηγή: Newmoney.gr