Πετρέλαιο θέρμανσης: Σε ποια τιμή θα πωλείται από τις 31 Μαρτίου χωρίς την κρατική επιδότηση | Ειδήσεις για την Οικονομία

Eπίδομα θέρμανσης: Πότε εκπνέει η προθεσμία για τις αιτήσεις (vid) | Ειδήσεις για την Οικονομία

Καμία επιδότηση δεν θα υπάρχει μέχρι τις 30 Απριλίου 2023 που τελειώνει και τυπικά η χειμερινή περίοδος ενώ η κρατική επιδότηση των 15 λεπτών το λίτρο απευθείας στην αντλία λήγει στις 31 Μαρτίου 2023.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης, η μέση τιμή πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης ανέρχεται σε 1,197 ευρώ το λίτρο.

Στις 15 Οκτωβρίου 2022, που ξεκίνησε η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης η μέση τιμή πώλησής του ήταν πάνω από 1,4 ευρώ το λίτρο, μετά και την κρατική επιδότηση των 25 λεπτών το λίτρο αλλά και την έκπτωση 7,5 λεπτών το λίτρο από τα διυλιστήρια. Σήμερα εφαρμόζεται μόνο η κρατική επιδότηση που ψαλιδίστηκε στα 15 λεπτά το λίτρο.

Η διεθνής τιμή του πετρελαίου υποχωρεί σε επίπεδο εβδομάδας κατά 7 δολάρια το βαρέλι και πλέον διαμορφώνεται στα 66 δολάρια.

Ο ιδιόμορφος τρόπος της τιμολόγησης των πετρελαιοειδών προϊόντων στην ελληνική αγορά (μέσος όρος των προηγούμενων τεσσάρων ημερών) έχει ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση στη μετακύλιση των μειώσεων στην αλυσίδα εμπορίας και λιανικής. Έτσι η αποκλιμάκωση των τιμών θα είναι ορατή στους καταναλωτές από αυτήν την εβδομάδα.

Διαβάστε ακόμη

Εξαγορά Credit Suisse από την UBS: 9.000 περικοπές θέσεων εργασίας για… αρχή

Τo εσωτερικό σημείωμα του CEO της UBS προς τους εργαζομένους μετά την εξαγορά της Credit Suisse

Αυλαία για το market pass – 3 εκατ. αιτήσεις: Σήμερα πληρωμές για 500.000 νοικοκυριά

Πηγή: Newmoney.gr