Πάτρα: Καταπέλτης το πόρισμα του ιατροδικαστή

Πάτρα: Καταπέλτης το πόρισμα του ιατροδικαστή

Στην κεταμίνη οφείλεται ο θάνατος της 9χρονης Τζωρτζίνας, σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη, που παραδόθηκε στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών. 

Όπως μετέδωσε το Mega, στο πόρισμα αναφέρονται ευρήματα όπως βλάβες στο ήπαρ στη ζώνη 1, μικρή πνευμονορραγία και συμφόρηση οργάνων, κάτι που αποδίδεται στην χορήγηση της κεταμίνης.

Την ίδια ώρα, οι ιατροδικαστές θέτουν ζήτημα εκταφής της 9χρονης, το συντομότερο δυνατόν, προκειμένου να ληφθούν τρίχες και έτσι να μπορέσει να ελεγχθεί εάν της είχε δοθεί κεταμίνη ή κάποια άλλη ουσία σε χρόνο προγενέστερο του θανάτου της. 

Παράλληλα, αναμένονται και οι τελικές αναφορές για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών, της Μαλένας και της Ίριδας. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων, «αν ζούσε η Μαλένα θα είχε ίδια προβλήματα με τη Τζωρτζίνα (εγκεφαλοπάθεια – τετραπληγία)». 

Ανέφερε μάλιστα ότι «το μοτίβο και στις 3 περιπτώσεις είναι παρόμοιο», επισημαίνοντας για τη χρήση της κεταμίνης στην Τζωρτζίνα πως «ήταν το ύστατο μέσο που χρησιμοποιήθηκε για να καταλήξει το παιδί».

Πηγή: Naftemporiki.gr