ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τσακώνονται για τις φωτιές – Η «αντιπολίτευση α λα ΣΥΡΙΖΑ» και οι διευκρινίσεις

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τσακώνονται για τις φωτιές – Η «αντιπολίτευση α λα ΣΥΡΙΖΑ» και οι διευκρινίσεις

Πολλά χρόνια πίσω, όταν το δίπολο της πολιτικής ζωής της Ελλάδας αποτελούσαν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, «γύρισαν» τους πάντες τα δυο κόμματα σήμερα (23.07.2022).

Αιτία για τον καυγά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ ήταν μια ανακοίνωση που εξέδωσε ο Γιώργος Αποστολόπουλος, γραμματέας Περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με αφορμή τη φωτιά στο Δάσος της Δαδιάς, στον Έβρο. Το στέλεχος του κόμματος έκανε λόγο για μελανό σημείο για την «κυβέρνηση των αρίστων», κατηγορώντας τη ΝΔ πως «κατέκαψε Πάρνηθα, Πεντέλη, Εύβοια και Γεράνεια» και «συνεχίζει το καταστροφικό της έργο».

Η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας δεν άργησε, με το κυβερνών κόμμα να κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ για αντιπολίτευση α λα ΣΥΡΙΖΑ, για εντατική προσπάθεια Συριζοποίησης και για «χυδαία αντίληψη του ΠΑΣΟΚ περί “κυβέρνησης που κατακαίει την Ελλάδα”».

Και όλα αυτά, έφεραν την διευκρινιστική δήλωση του Γιώργου Αποστολόπουλου.Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Η πρώτη ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

Θλιβερό περιβαλλοντικό γεγονός με διεθνές αντίκτυπο. Μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί η καταστροφική πυρκαγιά στο δάσος της Δαδιάς. Πρόκειται για ένα ακόμα μελανό σημείο για την «Κυβέρνηση των… αρίστων» με τις υποτιθέμενες οικολογικές ευαισθησίες. 

Το δάσος της Δαδιάς αποτελεί την κορωνίδα των ελληνικών οικοσυστημάτων. Σπάνια θηλαστικά συνυπάρχουν με 166 είδη πτηνών όπως μοναδικούς γύπες, καθώς και ερπετά και αμφίβια. Όλα αυτά κινδυνεύουν με μαζικό αφανισμό. Ακόμα χειρότερα είναι τα πράγματα για τη χλωρίδα. Περίπου 400 είδη φυτών και δέντρων μεταξύ των οποίων ενδημικά και προστατευόμενα μετατρέπονται σε κάρβουνο.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής επανειλημμένα τονίζει τόσο τη σημασία της πρόληψης των δασικών πυρκαγιών όσο και την ανάγκη ενίσχυσης του στόλου των πυροσβεστικών αεροσκαφών και κατάρτισης αποτελεσματικών σχεδίων αντιμετώπισης.

Ωστόσο, η Νέα Δημοκρατία που κατέκαψε Πάρνηθα, Πεντέλη, Εύβοια και Γεράνεια συνεχίζει το καταστροφικό της έργο επιτρέποντας μάλιστα την εκμετάλλευση των προστατευόμενων περιοχών την ίδια στιγμή που οι άναρθρες πολιτικές κραυγές του ΣΥΡΙΖΑ ανασύρουν τις τραγικές στιγμές στο Μάτι και στην Κινέτα.

Η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας

Είναι ξεκάθαρη πια η προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να κάνει αντιπολίτευση α λα ΣΥΡΙΖΑ, πατώντας πάνω σε μεγάλες φυσικές καταστροφές που λαμβάνουν χώρα σε ολόκληρη την Ευρώπη, λόγω της κλιματικής κρίσης, με πολύ χειρότερες συνέπειες σε άλλες χώρες. Ο κρατικός μηχανισμός παλεύει καθημερινά με 50-70 πυρκαγιές τη μέρα, σε ακραίες συνθήκες, με πρώτο μέλημα την προστασία της ανθρώπινης ζωής και μετά της περιουσίας των πολιτών και του φυσικού περιβάλλοντος. Η πρόληψη, τα πτητικά μέσα, οι πυροσβέστες, ο προϋπολογισμός της πολιτικής προστασίας και του καθαρισμού δασών έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, ενώ το 112 λειτουργεί υποδειγματικά, κατά την περίοδο της διακυβέρνησης της ΝΔ. Αφήνουμε στην κρίση των πολιτών τη χυδαία αντίληψη του ΠΑΣΟΚ περί «κυβέρνησης που κατακαίει την Ελλάδα» και του ευχόμαστε καλή συνέχεια στην εντατική προσπάθεια Συριζοποίησης.

Η διευκρίνιση Αποστολόπουλου

Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι η φράση που χρησιμοποίησα, αποσκοπούσε να αποτυπώσει την κακή διαχείριση της κρατικής μηχανής στα εν λόγω περιστατικά και δεν θα αφήσω χώρο σε θολές εντυπώσεις.

Το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής έχει αποδείξει την αξιακή του αντιπολίτευση στη βάση προτάσεων και όχι τοξικής αντιπαράθεσης.

To άρθρο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τσακώνονται για τις φωτιές – Η «αντιπολίτευση α λα ΣΥΡΙΖΑ» και οι διευκρινίσεις δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή: Newsit.gr