Παρασκευή
20.05.2022

«Παρουσιάζετε έναν βίαιο ασφυκτικό θάνατο ως ενδοοικογενειακή βία»

«Παρουσιάζετε έναν βίαιο ασφυκτικό θάνατο ως ενδοοικογενειακή βία»

Πεπεισμένη ότι το έγκλημα ήταν προσχεδιασμένο εμφανίστηκε η εισαγγελέας της έδρας σχολιάζοντας την απολογία του Μπάμπη Αναγνωστοπούλου, στη δίκη για τη δολοφονία της 20χρονης συζύγου του, Καρολάιν, στα Γλυκά Νερά, ακριβώς έναν χρόνο πριν.

«Παρουσιάζετε έναν βίαιο ασφυκτικό θάνατο ως περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας. Προσπαθούσατε να τεντώσετε μια κατάσταση. Να δείξετε ότι υπήρχε μια επιδεινούμενη ένταση, ώστε να δικαιολογήσετε ένα βίαιο έγκλημα. Γνωρίζουμε από την ιατροδικαστική έκθεση ότι προσπαθούσατε εναγωνίως να σκοτώσετε. Δεν μπορεί σε αυτόν τον χρόνο να νομίζατε κάτι αντίθετο από αυτό που συνέβη. Δηλαδή ότι λιποθύμισε.

Κατηγορούμενος: Ό,τι είπα είναι μια προσπάθεια όχι να πείσω για μια κατάσταση που πρώτος είπα ότι δεν επιδέχεται καμία δικαιολογία. Οποιοσδήποτε βρίσκεται σε μια κατάσταση τέτοιας σύγχυσης…

Εισαγγελέας: Ακόμα και η χρήση του μαξιλαριού έχει έναν σκοπό, να μην ακούγεται. Άρα, θέλω να καταλάβω αυτή την υπερδιέγερση. Εγώ μόνο έναν στρογγυλεμένο λόγο είδα. Δεν μπορώ να καταλάβω τι θα μπορούσε να σας προκαλέσει θυμό εκείνο το βράδυ.

Κατηγορούμενος:  Δεν μιλάμε για μια στιγμιαία αντίδραση σε ένα στιγμιαίο ερέθισμα. Ήμουν σε μια ψυχική κατάσταση ήδη τεταμένη, αλλά όχι σε βαθμό να φτάσω σε αυτό το σημείο. Είναι πράγματα τα οποία συσσωρεύονται και αθροίζονται κι εκείνη η στιγμή τα έβγαλε εκτός ορίων.

Εισαγγελέας: Υπάρχει κάτι στους ισχυρισμούς σας που δεν συναντάει καθόλου τη λογική. Αν την είχατε ρίξει από τις σκάλες στον καβγά, αν την είχατε σπρώξει και είχε χτυπήσει σε ένα ντουλάπι. Αυτό που βλέπω στη σκηνή του εγκλήματος βλέπω μια πρόθεση να τελέσετε φόνο και να την πιάσετε στον ύπνο. Γι αυτό και αφήσατε κάτω το παιδί.

Κατηγορούμενος: Το ότι ήμουν συγχυσμένος είναι κάτι που δεν μπορείτε να αγνοήσετε. Με ένα παιδί στην αγκαλιά στις 4 το πρωί που πρέπει να κοιμηθεί.

Εισαγγελέας: Ήταν σαν να μη συγχωρήσατε το έλασσον και συγχωρείτε στον εαυτό σας, το μείζον, που είναι το έγκλημα. Εκείνη την ώρα σκοτώνετε για έναν λόγο που είναι ένας διαπληκτισμός που είναι τι θα κάνουμε με το παιδί σε μια συγκεκριμένη στιγμή.

Κατηγορούμενος: Δεν θα δικαιολογούσα ποτέ οποιοδήποτε περιστατικό είχε προηγηθεί με τρόπο ότι καλώς έκανα την πράξη.

Η εισαγγελέας χαρακτήρισε τον τρόπο που φέρθηκε εκείνο το βράδυ ως απόλυτα κυριαρχικό, εκφράζοντας την υπόνοια ότι κάτι άλλο υπήρχε.

Κατηγορούμενος: Κάτι άλλο δεν υπήρχε πλην των προβλημάτων που έχουμε συζητήσει. Φαινόταν ότι η Καρολάιν είχε πιεστεί και δεν ήθελε να συνεχίσει τη διαδικασία με τη Μυλωνοπούλου. Και πολύ καλώς δεν συνέχισα εγώ ώστε να βρούμε έναν νέο ψυχολόγο και να συνεχίσουμε να ψάχνουμε λύση.

Εισαγγελέας: Είναι σαν να εθελοτυφλείτε. Όσοι της έχουν μιλήσει, λένε ότι είναι ένας άνθρωπος ο οποίος είναι εγκλωβισμένος σε κάτι. Κι ένας άνθρωπος ο οποίος λέει συνεχώς “φταίω, φταίω, φταίω. Εγώ φταίω για όλα”.

Η εισαγγελική λειτουργός επισήμανε ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της απολογίας του, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος μιλούσε σε χρόνο ενεστώτα. «Ήταν εκ παραδρομής» απάντησε ο κατηγορούμενος με την εισαγγελέα να του λέει: «Δεν πειράζει. Και εκ παραδρομής η γλώσσα λέει πολλά πράγματα».

Στη συνέχεια η εισαγγελέας τον ρώτησε: 

Εισαγγελέας: Θέλω να καταλάβω μια προσωπικότητα που λέει ότι αγαπώ τα αδέσποτα και τα μαζεύω από τον δρόμο και στη συνέχεια περιγράφει ότι κρεμάει το σκύλο και γυρίζει και φεύγει.

Κατηγορούμενος: Φεύγω για να μη δω επειδή δεν αντέχω. Μακάρι να μπορούσα να πάρω τα αποτελέσματα πίσω.

Εισαγγελέας: Είπαν άνθρωποι ότι δεν άντεξαν τη θέα. Άρα, πώς μπορεί ο άνθρωπος που το είχε στην αγκαλιά του να το κάνει αυτό; Δεν σκεφτήκατε καλύτερα να πάω στο μπουντρούμι, παρά να το κάνω αυτό;

Παρόλο που μας περιγράφετε έναν άνθρωπο που τραβάει τα μαλλιά του, βλέπουμε έναν άνθρωπο με ψυχρό συναίσθημα. Είδατε τη γυναίκα σας να πεθαίνει και να μην κάνετε πίσω. Είδατε τον σκύλο σας να υποφέρει και να πεθαίνει και να μην κάνετε πίσω.

Κατηγορούμενος: Είναι αποτέλεσμα μιας ημέρας που δεν έχει καμία λογική και καμία σύνδεση με τον άνθρωπο που το έκανε. Είναι ένας άνθρωπος που δεν ήταν νηφάλιος που δεν είχε τίποτα να κερδίσει.

naftemporiki.gr

Πηγή: Naftemporiki.gr