Παράλληλη ασφάλιση: Πότε θα λάβουν οι συνταξιούχοι το πρώτο πακέτο με τα αναδρομικά | Ειδήσεις για την Οικονομία

Συνταξιούχοι: Οι τέσσερις κατηγορίες που θα πάρουν αυξήσεις | Ειδήσεις για την Οικονομία

Σε πάνω από 1.000 δικαιούχους θα καταβληθούν οι μηνιαίες προσαυξήσεις που απορρέουν από την παράλληλη ασφάλιση στο τέλος Απριλίου μαζί με τις συντάξεις του Μαΐου. Μαζί με τις προσαυξήσεις θα πιστώνονται και τα αναδρομικά, σε κάθε πληρωμή των συνολικά 50.000 συνταξιούχων με παράλληλη ασφάλιση.

Ο ΕΦΚΑ ενεργοποίησε το σχετικό λογισμικό και, αφού έγιναν οι απαραίτητοι έλεγχοι τέθηκε σε αυτοματοποιημένη διαδικασία η απονομή των οφειλόμενων. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα τα ποσά θα πιστώνονται σταδιακά στους δικαιούχους έως το τέλος του καλοκαιριού. Στόχος είναι να υπολογίζονται και να εκδίδονται 4.000 συντάξεις το μήνα.

Αναμονή έως και 7 χρόνια

Υπενθυμίζουμε ότι οι εν λόγω συνταξιούχοι περίμεναν στην ουρά έως 83 μήνες, δηλαδή, 7 χρόνια. Τα ποσά που οφείλονται, κυμαίνονται κατά μέσο όρο στα επίπεδα των 300 ευρώ μηνιαίως. Λόγω της πολύχρονης αναμονής το πακέτο των αναδρομικών θα είναι το μεγαλύτερο που έδωσε ποτέ ο ΕΦΚΑ τα τελευταία χρόνια.

Οι δικαιούχοι είναι ασφαλισμένοι που αποχώρησαν μετά τις 13/5/2016 και πλήρωναν ταυτόχρονα εισφορές σε δύο Ταμεία. Για αυτούς, ορίζεται ότι οι διπλές εισφορές τους από το 2017 και μετά μπορούν να αξιοποιηθούν με δύο τρόπους:

  • Αφενός για να πάρουν προσαύξηση συντάξιμων αποδοχών και μεγαλύτερη σύνταξη.
  • Αφετέρου, για να αυξηθεί ο χρόνος ασφάλισης (από το 2017 και μετά) κι έτσι, η ανταποδοτική σύνταξη να υπολογιστεί με υψηλότερο συντελεστή αναπλήρωσης.

Διαβάστε ακόμη

Πληθωρισμός: «Αγκάθια» η διατροφή και οι βενζίνες παρά την πτώση της Ενέργειας

ΔΝΤ: Πρόβλεψη για πρωτογενές πλεόνασμα 0,4% το 2023 – Η εκτίμηση για το χρέος

Brutalism: Το πιο “σκληρό” αρχιτεκτονικό στυλ που έγραψε ιστορία, επιστρέφει δυναμικά

Πηγή: Newmoney.gr