Παπαθανάσης: Στο 5,3% φέτος η ανάπτυξη, διπλάσια της Ευρωζώνης | Ειδήσεις για την Οικονομία

Παπαθανάσης: Στο 5,3% φέτος η ανάπτυξη, διπλάσια της Ευρωζώνης | Ειδήσεις για την Οικονομία

Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, ο οποιίος εκτίμησε ότι η φετινή ανάπτυξη θα φθάσει στο 5,3%, δηλαδή σε διπλάσιο μεγέθος σε σχέση με την Ευρωζώνη.

«Για το 2022 η ανάπτυξη θα είναι επίσημα 5,3%, δηλαδή διπλάσια από την Ευρωζώνη, ενώ, σύμφωνα με τις προβλέψεις, θα είμαστε πολύ ψηλότερα. Επίσης, το 2023 η πατρίδα μας δεν θα μπει σε ύφεση, ενώ πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες θα μπουν σε ύφεση. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της προσπάθειας του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και όλων των υπουργείων» δήλωσε χαρακτηριστικά, από το βήμα του 25ου Forum Ανάπτυξης, το οποίο διοργανώνει στην Πάτρα η εφημερίδα «Σύμβουλος Επιχειρήσεων».

Ειδική μνεία έκανε στα κονδύλια του ΕΣΠΑ, τονίζοντας τα εξής: «Έχουμε αποδείξει στο παρελθόν ότι ήμασταν κακοί στην απορρόφηση, αλλά αυτό το αλλάξαμε τα τελευταία 3,5 χρόνια. Το 2019 παραλάβαμε μία απορρόφηση που όλοι θα έβαζαν στοίχημα την εποχή εκείνη, ότι η Ελλάδα θα έχανε σημαντικούς πόρους από τα 25 δισεκατομμύρια ευρώ του προηγούμενου ΕΣΠΑ 2014-2020.

»Σήμερα όμως είμαστε στη θέση να πούμε ότι βρισκόμαστε στο 80% της απορρόφησης, δηλαδή σχεδόν στις πρώτες θέσεις απορρόφησης στην Ευρώπη, αλλά ταυτόχρονα έχουμε κι άλλες πρωτιές. Πλέον στην Ευρώπη, μας θεωρούν ως ένα κράτος που τρέχει και βρίσκεται πρώτο στις υποβολές των αιτήσεων για το ΕΣΠΑ, ενώ πρώτοι πήραμε το Ταμείο Ανάκαμψης και το πρόγραμμα για την απολιγνητοποίηση».

Αναφερόμενος στην Πάτρα, επεσήμανε ότι «ανοίγει ένα μεγάλο κεφάλαιο για την πόλη, καθώς, έχοντας ένα δυνατό όπλο που λέγεται Πανεπιστήμιο, μπορεί να αποτελέσει ένα τεχνολογικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής». «Η Θεσσαλονίκη το έχει πετύχει με δυναμική εξέλιξη, τα Γιάννενα το έχουν πετύχει, τώρα έρχεται δυνατά η Πάτρα. Ως εκ τούτου θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον η επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Πάτρα, όπου θα ανακοινωθούν πολλά. Επομένως, η Πάτρα με το κομμάτι των επενδύσεων και των κινήτρων, μπορεί να αποτελέσει ένα κέντρο ψηφιακής επιχειρηματικότητας, αλλά και προσέλκυσης νεοφυών επιχειρήσεων και ίδρυσης επιχειρήσεων».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Παπαθανάσης εστίασε στις εκλογές, τονίζοντας ότι «αναμένουμε την κρίση του ελληνικού λαού και είμαστε πεπεισμένοι ότι ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει σοφά για το ποιον θέλει να τον διοικήσει. Αν θέλει δηλαδή να έχει πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με μία σοβαρή, στιβαρή κυβέρνηση που τη σέβεται όλο το παγκόσμιο γίγνεσθαι, ή κάποια αόριστη προοδευτική συμμαχία, που δεν είδαμε αποτελέσματα τα τεσσερισήμισι χρόνια που κυβέρνησε, αλλά ούτε φαίνεται ότι μπορούμε να δούμε και τώρα μέσα από τις προγραμματικές τους δηλώσεις». Τέλος, εξέφρτασε την πεποίηση ότι «η ΝΔ έχει οδηγήσει την Ελλάδα μπροστά και θα την οδηγήσει μπροστά και την επόμενη τετραετία».

Διαβάστε επίσης

Πώς η Ελλάδα μετατρέπεται σε εξαγωγέα πράσινης ενέργειας στην Ευρώπη (χάρτης)

Ο «πόλεμος» των σιτηρών: Ποιος είναι ο ισχυρός άνδρας των λιπασμάτων που κινεί τα νήματα στο Κρεμλίνο

Accor: Η Αθήνα επιστρέφει δυναμικά – Η πρόβλεψη του ξενοδοχειακού κολοσσού

Πηγή: Newmoney.gr