Πανωλεθρία ΣΥΡΙΖΑ και στις αυτοδιοικητικές εκλογές! Μόνο με Κουρέτα στον β’ γύρο των εκλογών

Πανωλεθρία ΣΥΡΙΖΑ και στις αυτοδιοικητικές εκλογές! Μόνο με Κουρέτα στον β' γύρο των εκλογών

Πιο χαμηλά και από τις κάλπες Μαϊου – Ιουνίου, όταν και υπέστη σαρωτική ήττα, κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Αν και το κόμμα της Κουμουνδούρου έχει περάσει σε μία νέα εποχή, με τον Στέφανο Κασσελάκη στο «τιμόνι» του, εντούτοις δεν κατάφερε να αφήσει το στίγμα του ούτε σε αυτές τις κάλπες, γεγονός που προκαλεί έντονο προβληματισμό στο εσωτερικό της παράταξης, όπου τα «καρφιά» των συντρόφων εξακολουθούν να δίνουν και να παίρνουν.

Με βάση τα αποτελέσματα της κάλπης των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, ο ΣΥΡΙΖΑ απουσιάζει από τις περισσότερες περιφέρειες. Που σημαίνει πως στον επόμενο γύρο της δεύτερης Κυριακής το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έχει παρουσία σε μόλις μία περιφέρεια!

Ειδικότερα, από τις 13 περιφέρειες της χώρας, οι υποψήφιοι που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ επίσημα, μένουν εκτός δεύτερου γύρου στις εξής περιφέρειες:

Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,
Κεντρικής Μακεδονίας,
Δυτικής Μακεδονίας,
Πελοποννήσου,
Δυτικής Ελλάδας,
Ιονίων Νήσων,
Βορείου Αιγαίου,
Νοτίου Αιγαίου.

Μάλιστα, αν επιβεβαιωθεί η εκλογή από το πρώτο βράδυ του Νίκου Χαρδαλιά στην Αττική, του Σταύρου Αρναουτάκη στην Κρήτη, του Αλέκου Καχριμάνη στην Ήπειρο και του Φάνη Σπανού στη Στερεά Ελλάδα, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρχει στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών μόνο στην Περιφέρεια Θεσσαλίας με τον Δημήτρη Κουρέτα.

To άρθρο Πανωλεθρία ΣΥΡΙΖΑ και στις αυτοδιοικητικές εκλογές! Μόνο με Κουρέτα στον β’ γύρο των εκλογών δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή: Newsit.gr