Πακέτο ΔΕΘ: Τέλος στις αγοροπωλησίες ακινήτων με μετρητά | Ειδήσεις για την Οικονομία

ΕΝΦΙΑ: Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τα νέα εκκαθαριστικά – Πότε θα τα λάβουμε

Μόνο με ηλεκτρονικές πληρωμές θα γίνεται πλέον οι αγοροπωλησίες ακινήτων και τα μετρητά μπαίνουν στο συρτάρι ή καλύτερα… στην τράπεζα!

Από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ένα σημαντικό μέτρο για την πάταξη της φοροδιαφυγής που προβλέπει πρόσθετο ηλεκτρονικό μάτι σε όλες τις συναλλαγές και τις μεταβιβάσεις ακινήτων.

Πλέον, οι αγοροπωλησίες θα γίνονται μόνο με ηλεκτρονικά μέσα, δηλαδή κατάθεση ή έμβασμα κ.λπ. το οποίο και θα αποτυπώνει ο συμβολαιογράφος στην πράξη της αγοροπωλησίας.

Ουσιαστικά με αυτή την παρέμβαση, η κυβέρνηση φιλοδοξεί να βάλει φρένο στις συναλλαγές κάτω από το τραπέζι αλλά και να διευκολύνει τους ελέγχους της εφορίας.

Στην ίδια κατεύθυνση ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης:

Διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS μέχρι την ερχόμενη άνοιξη. Αφορά πάνω από 450.000 επιχειρήσεις που διαθέτουν ταμειακές παλιού και νέου τύπου και πλέον θα πρέπει να εκδίδουν απόδειξη μαζί με το χαρτί που βγαίνει από το μηχάνημα πληρωμής ποσού.
• Επέκταση των ηλεκτρονικών πληρωμών σε όλη την λιανική αγορά καθώς υπάρχουν ακόμα πολλές περιπτώσεις όπως ταξί και λαϊκές που δέχονται μόνο μετρητά.
• Το όριο συναλλαγών με μετρητά παραμένει στα €500, αλλά το πρόστιμο για όσους πληρώνουν με μετρητά από αυτό το ύψος και πάνω διπλασιάζεται. Πρόστιμο που από €100 θα γίνει 200.
• Τέλος, τα περισσότερα προνοιακά επιδόματα θα πληρώνονται πλέον στους δικαιούχους μόνο μέσω πιστωτικών καρτών.

Διαβάστε ακόμη

Χρηματιστήριο Αθηνών: Οι 4+1 λόγοι για τη διόρθωση του Σεπτεμβρίου – Η αντίδραση και οι εκτιμήσεις για τη συνέχεια

Έμιλι Ραταϊκόφσκι: Oι business του πιο σέξι μοντέλου της μόδας που έφτασε μέχρι τη (νεανική) λίστα του Forbes

EE vs EE: Ευρωπαϊκός «εμφύλιος» για τα ουκρανικά αγροτικά προϊόντα (vid + tweet)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Πηγή: Newmoney.gr