Παγκόσμια ημέρα Σκύλων: Η 26η Αυγούστου είναι αφιερωμένη στον πιο πιστό φίλο του ανθρώπου

Παγκόσμια ημέρα Σκύλων: Η 26η Αυγούστου είναι αφιερωμένη στον πιο πιστό φίλο του ανθρώπου

Παγκόσμια Ημέρα Σκύλων είναι η σημερινή, 26 Αυγούστου. Μια ημέρα αφιερωμένη στον σκύλο, που δεν παύει να μας εκπλήσσει με τις ικανότητες, την εξυπνάδα του, την προσφορά ανιδιοτελούς αγάπης και τρυφερότητας.

Πάντα δίπλα στον άνθρωπο: φίλος, προστάτης, οδηγός τυφλών, διασώστης…Ο σκύλος είναι για πολλούς το ιδανικό είδος κατοικίδιου που μπορεί να έχει κάποιος.

Η σημασία της σημερινής μέρας

Η σημερινή μέρα,μέρα αυτή γιορτάζεται για να εκτιμηθούν οι διαφορετικοί ρόλοι που διαδραματίζουν οι σκύλοι στην κοινωνία καθώς και για να ευαισθητοποιήσει και να προωθήσει την υιοθεσία των τετράποδων συντρόφων μας.

Κάθε χρόνο, τα ζώα, συμπεριλαμβανομένων των σκύλων, αντιμετωπίζουν διακρίσεις, σκληρότητα, αμέλεια και πολλά άλλα προβλήματα. Την Παγκόσμια ημέρα σκύλων, οι άνθρωποι ενθαρρύνονται να υιοθετούν σκύλους αντί να τους αγοράζουν από καταστήματα κατοικίδιων ζώων ή άλλες εγκαταστάσεις.

Υπάρχουν εκατοντάδες σκυλιά που χρειάζονται διάσωση από τις τοπικές αρχές επειδή οι ιδιοκτήτες τους δεν τους παρέχουν μια αξιοπρεπή διαβίωση. Πολλά από αυτά τα σκυλιά υφίστανται κακομεταχείριση αφού δεν έχουν πού να ζήσουν. Αλλα μάλιστα βασανίζονται ανελέητα ή δηλητηριάζονται, όπως δείχνουν και τα περιστατικά που σχεδόν καθημερινά, βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας.

Την Παγκόσμια Ημέρα Σκύλων,αναλαμβάνονται δράσεις όπως η διάσωση σκύλων, η παροχή στέγης σε αδέσποτα σκυλιά, η εξημέρωση αδέσποτων σκύλων και πολλά άλλα.

Ιστορία

Ο Collen Paige, ειδικός στον τρόπο ζωής των κατοικίδιων και υπέρμαχος της καλής μεταχείρισης των ζώων, ξεκίνησε την ημέρα αυτή το 2004. Είναι συγγραφέας, εκπαιδευτής σκύλων και οικολόγος. Η ημέρα που η 10χρονη Sheltie υιοθετήθηκε από το καταφύγιο του Paige για πρώτη φορά στις 26 Αυγούστου, επιλέχθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Σκύλου. Ο Paige ανέπτυξε και προώθησε πολλές άλλες γιορτές, όπως η Παγκόσμια Ημέρα της Γάτας, η Παγκόσμια Ημέρα των Κουταβιών, η Παγκόσμια Ημέρα Άγριας Ζωής πέραν της Παγκόσμιας Ημέρας Σκύλου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: Taneagr