Ουκρανία: Νέα έκκληση Ζελένσκι για στρατιωτική βοήθεια

Ουκρανία: Νέα έκκληση Ζελένσκι για στρατιωτική βοήθεια

Η Ουκρανία κάλεσε τους συμμάχους της να επιταχύνουν την παράδοση στρατιωτικής βοήθειας καθώς οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ συνεδριάζουν για δεύτερη ημέρα σήμερα, ενώ η Ρωσία βομβαρδίζει στα ανατολικά.

Βασικός στόχος του πυροβολικού της Ρωσίας είναι η Μπαχμούτ, μια πόλη στην επαρχία Ντονέτσκ, που θεωρείται στρατηγικής σημασίας. Τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν ενισχύσει τις θέσεις τους εκεί αναμένοντας οδομαχίες. Η κατάληψη της Μπαχμούτ θα επιτρέψει στη Μόσχα να προχωρήσει σε δύο μεγαλύτερες πόλεις, την Κραματόρσκ και τη Σλοβιάνσκ, επίσης στην επαρχία Ντονέτσκ.

«Πολύ δύσκολη η κατάσταση»

«Η κατάσταση στη γραμμή του μετώπου, κυρίως στις περιφέρειες Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ, παραμένει πολύ δύσκολη. Οι μάχες δίνονται στην κυριολεξία για κάθε μέτρο του ουκρανικού εδάφους», δήλωσε ο Ζελένσκι στο βραδινό του μήνυμα.

Η Ρωσία βιάζεται να κερδίσει όσο περισσότερο έδαφος μπορεί, προτού η Ουκρανία και οι σύμμαχοί της ανακτήσουν δυνάμεις, είχε επισημάνει νωρίτερα χθες, Τρίτη, ο Ουκρανός πρόεδρος.

«Για τον λόγο αυτό η ταχύτητα είναι υψίστης σημασίας», πρόσθεσε. «Η ταχύτητα είναι τα πάντα – στη λήψη αποφάσεων, στην εφαρμογή αποφάσεων, στη μεταφορά προμηθειών, στην εκπαίδευση. Η ταχύτητα σώζει τις ζωές των ανθρώπων», υπογράμμισε.

Η Μόσχα έχει αυξήσει τις επιθέσεις της κατά μήκος της γραμμής του μετώπου στη νότια και την ανατολική Ουκρανία τις τελευταίες ημέρες, ενώ αναμένεται να εξαπολύσει μια νέα, μεγάλη επίθεση.

Στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν περισσότερους από 25 οικισμούς κοντά στη Μπαχμούτ, ανακοίνωσε σήμερα το γενικό επιτελείο στρατού της Ουκρανίας.

Ουκρανικές μονάδες απώθησαν επιθέσεις σε περιοχές γύρω από περισσότερους από 20 οικισμούς, περιλαμβανομένης της Μπαχμούτ και της Βούχλενταρ, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: Taneagr