ΟΠΕΚΑ – Επίδομα παιδιού Α21: Ρεκόρ δικαιούχων – Ποιοι θα δουν αύξηση

Επίδομα παιδιού: Αντίστροφη μέτρηση για τις αιτήσεις – Πότε «πάνε ταμείο» οι δικαιούχοι (vid)

Οι αυξήσεις θα φανούν στις επόμενες πληρωμέςν, που θα έχουν ως προϋποθεση την υποβολή φορολογικών δηλώσεων του 2021, στις οποίες θα αποτυπωθεί η μείωση εισοδημάτων του 2020

Αυξήσεις στο επίδομα παιδιού θα υπάρξουν φέτος για δεκάδες χιλιάδες δικαιούχους που είδαν τα εισοδήματά τους να μειώνονται το 2020, λόγω των οικονομικών επιπτώσεων που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού.

Επίσης, για πρώτη φορά θα πάρουν επίδομα και οικογένειες που στο παρελθόν είχαν αποκλειστεί, επειδή το εισόδημά τους ήταν υψηλότερο από εκείνο που προέβλεπε κάθε κατηγορία.

Περίπου 160.000 υφιστάμενοι δικαιούχοι, κυρίως οικογένειες με δύο ή τρία παιδιά, θα λάβουν αυξημένα ποσά, ενώ 729.385 δικαιούχοι θα μοιραστούν 165,9 εκατ. ευρώ.

Στην πληρωμή του πρώτου διμήνου του 2021, που έγινε στις 31 Μαρτίου, οι αυξήσεις δεν φάνηκαν, ωστόσο θα φανούν στις πληρωμές της δεύτερης και της τρίτης δόσης, που θα έχουν ως προϋποθεση να υποβληθούν οι φορολογικές δηλώσεις του 2021 και έτσι θα αποτυπωθεί η μείωση εισοδημάτων του 2020.

Οι ημερομηνίες πληρωμής για το 2021

Ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλει και φέτος το επίδομα του παιδιού σε έξι διμηνιαίες δόσεις. Η πρώτη δόση πληρώθηκε στις 31 Μαρτίου.

2η δόση: Πιστώθηκε στους λογαριασμους των δικαιούχων και η δεύτερη διμηνιαία δόση για το 2021, που αφορούσε τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο.

3η δόση: Στις 31 Ιουλίου αναμένεται να καταβληθεί η τρίτη διμηνιαία δόση του επιδόματος, για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο.

4η δόση: Στις 30 Σεπτεμβρίου αναμένεται να καταβληθεί η τέταρτη διμηνιαία δόση, για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

5η δόση: Στις 30 Νοεμβρίου αναμένεται να καταβληθεί η πέμπτη διμηνιαία δόση του επιδόματος, για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

6η δόση: Η τελευταία και έκτη διμηνιαία δόση του επιδόματος αναμένεται να καταβληθεί πριν από την Πρωτοχρονιά και θα αφορά τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Υπενθυμίζεται πως για τη χορήγηση του επιδόματος, η αίτηση πρέπει να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Οι αιτήσεις που έχουν αποθηκευτεί προσωρινά θεωρούνται μη υποβληθείσες και δεν λαμβάνονται υπόψη.

Για το επόμενο άνοιγμα της πλατφόρμας Α21 θα υπάρξει νέα ανακοίνωση.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ.

Διαβάστε ακόμη

Πώς είναι τοποθετημένοι στη θαλάσσια σκακιέρα οι «μεγάλοι» της ακτοπλοΐας

Ρόμπυ Μπουρλάς: Η νέα στρατηγική της Public Media Markt και οι επενδύσεις 40 εκατ. ευρώ

Alpha Bank: Ιστορική συμφωνία με παγκόσμιες συνέπειες ο εταιρικός φόρος

 

Πηγή: Newmoney.gr