Ολοκληρώθηκε το φοιτητικό συλλαλητήριο ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία

Ολοκληρώθηκε το φοιτητικό συλλαλητήριο ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία

Ολοκληρώθηκε το φοιτητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία («Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων» – ΟΠΠΙ).

Οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες με κεντρικό σύνθημα «Έξω η πανεπιστημιακή αστυνομία από τις σχολές! Αγώνας για μόρφωση – δουλειά- ζωή» συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν μέχρι την πύλη του ΕΚΠΑ στην Ούλοφ Πάλμε.

«Αποδεικνύεται πως η κυβέρνηση έχει πάρει την απόφαση να επιβάλει την πανεπιστημιακή αστυνομία, αδιαφορώντας για τα πραγματικά προβλήματα των φοιτητών που η ίδια η αντιλαϊκή πολιτική δημιουργεί. Δυστυχώς για αυτήν, οι φοιτητές είμαστε ακόμα πιο αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε την είσοδο της αστυνομίας στα ιδρύματα, να δυναμώσουμε τον αγώνα για μόρφωση, για δωρεάν σπουδές. Σημαντικές ευθύνες αναλαμβάνουν και οι πρυτανικές αρχές συναινώντας στον κρατικό αυταρχισμό μέσα στα Πανεπιστήμια» επισημαίνουν μεταξύ άλλων σε κοινό δελτίο τύπου τους οι φοιτητικοί σύλλογοι που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο.

Πλέον, έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας, ωστόσο οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες παραμένουν στην πύλη του ΕΚΠΑ.

Προτεινόμενα για εσάς

Πηγή: Naftemporiki.gr