Ολοκληρώθηκε μετά από 2 ώρες το ΚΥΣΕΑ για τον πόλεμο στο Ισραήλ – Σε εγρήγορση η Ελλάδα – Επιφυλακή στα σύνορα

Ολοκληρώθηκε μετά από 2 ώρες το ΚΥΣΕΑ για τον πόλεμο στο Ισραήλ - Σε εγρήγορση η Ελλάδα - Επιφυλακή στα σύνορα

Σχεδόν δυο ώρες κράτησε η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Η έκτακτη αυτή συνεδρίαση αφορούσε τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τον πόλεμο ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς και τις συνέπειες που μπορεί να έχει στην χώρα μας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. 

Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν οι τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ και η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας, και οι επιπτώσεις τους στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε συνολική επισκόπηση της κατάστασης στην περιοχή με το Ισραήλ και την Χαμάς να έχουν αποδυθεί σε μια μάχη χωρίς τέλος, καθώς και ενημέρωση για τον επαναπατρισμό Ελλήνων πολιτών από το Ισραήλ υπό τον συντονισμό του Υπουργείου Εξωτερικών. Σημειώνεται ότι το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» είναι ένα από τα τέσσερα σημεία στην Ευρώπη που εξυπηρετούν πτήσεις επαναπατρισμού από το Ισραήλ, τις οποίες και θα συνεχίσει να εξυπηρετεί και για ξένους υπηκόους.

Επίσης, συζητήθηκαν όλες οι πτυχές της κρίσης στην περιοχή με έμφαση στη διάσταση της ασφάλειας, εσωτερικής και εξωτερικής. Οι ελληνικές αρχές βρίσκονται πάντα σε εγρήγορση. Η πολιτική φύλαξης των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

To άρθρο Ολοκληρώθηκε μετά από 2 ώρες το ΚΥΣΕΑ για τον πόλεμο στο Ισραήλ – Σε εγρήγορση η Ελλάδα – Επιφυλακή στα σύνορα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή: Newsit.gr