Ολοκληρωμένες λύσεις φωτοβολταϊκών συστημάτων από τη REPOWER

Ολοκληρωμένες λύσεις φωτοβολταϊκών συστημάτων από τη REPOWER

Ολοκληρωμένες λύσεις Φωτοβολταϊκών Συστημάτων εξασφαλίζοντας ενεργειακό συμψηφισμό (Net Metering) σε κατοικίες και επιχειρήσεις προσφέρει η REPOWER, θυγατρική εταιρεία της RECOM TECHNOLOGIES, διεθνούς εταιρείας ΑΠΕ με έδρα την Ελλάδα. Η RECOM σχεδιάζει, παράγει, εγκαθιστά και συντηρεί φωτοβολταϊκά συστήματα για πάρκα, εταιρείες και σπίτια όλων των μεγεθών σε 100 χώρες του κόσμου και είναι ο μοναδικός κατασκευαστής φωτοβολταϊκών μονάδων Bloomberg Tier 1 στην Ευρώπη με ετήσια παραγωγική ικανότητα 2,1GW και με πωλήσεις ηλιακών μονάδων άνω των 3GW σε όλο τον κόσμο.

Όλα τα προϊόντα της RECOM REPOWER είναι σχεδιασμένα για βέλτιστη απόδοση και χαρίζουν ένα υψηλής αισθητικής αποτέλεσμα.

Χάρη στα προγράμματα της REPOWER, οι καταναλωτές -οικιακοί ή επιχειρήσεις- μπορούν να επιλέξουν τη λύση που τους ταιριάζει σύμφωνα με την κατανάλωση του ρεύματός τους. Με τον τρόπο αυτό μπορούν να εξασφαλίσουν ενεργειακή αυτονομία και ανεξαρτησία, μειώνοντας αισθητά τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος είτε πρόκειται για το σπίτι είτε για την επιχείρησή τους. Η εταιρεία διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία να προσφέρει λύσεις μελέτης, εγκατάστασης και συντήρησης για κάθε φωτοβολταϊκό σύστημα ικανό να εξυπηρετήσει τις ανάγκες σε ηλεκτρικό ρεύμα για 25 χρόνια. Επισημαίνεται πως η εταιρεία αναλαμβάνει όλη τη διαδικασία αδειοδότησης και εγκατάστασης του συστήματος.

Οι λύσεις της REPOWER απευθύνονται σε ιδιοκτήτες μονοκατοικιών ή διαμερισμάτων με δικούς τους χώρους στέγασης σε στέγη, καθώς και σε επιχειρήσεις  αλλά και σε ενεργειακές κοινότητες σε όλη την Ελλάδα. Τα προϊόντα της εταιρείας είναι υψηλής ποιότητας, με γνώμονα την τεχνολογία, τον σχεδιασμό και την αισθητική τους, αλλά και την αξιοπιστία και την ανθεκτικότητά τους.

Με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού στη στέγη  εξασφαλίζεται ενεργειακή αυτονομία, εξοικονομείται κόστος και προωθείται ο πράσινος ενεργειακός μετασχηματισμός για ένα βιώσιμο περιβάλλον. Η πολιτεία επεξεργάζεται κίνητρα για την ενίσχυση των μικρών συστημάτων που προωθούν την αυτοπαραγωγή και ιδιοκατανάλωση (με ή χωρίς αποθήκευση ενέργειας) που εξειδικεύονται στο πρόγραμμα «Φωτοβολταϊκά στη Στέγη», για το οποίο η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων αναμένεται να ανοίξει εντός του Mαιου.

Πώς λειτουργεί το Net Metering

Με τον όρο Net Metering εννοούμε την ενεργειακή αυτοπαραγωγή παράλληλα με τον ενεργειακό συμψηφισμό. Το Net Metering μπορεί να εφαρμοστεί από τον απλό καταναλωτή με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού στην κατοικία του. Με την εγκατάσταση του κατάλληλου φωτοβολταϊκού συστήματος, μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες σε ηλεκτρική ενέργεια ενός σπιτιού μειώνοντας ή καταργώντας το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος. Ένας μετρητής (ρολόι) μετρά το ηλεκτρικό ρεύμα που παράγεται από τα φωτοβολταϊκά. Η ενέργεια που παράγει το φωτοβολταϊκό σύστημα συμψηφίζεται με την ενέργεια που καταναλώνει το σπίτι.

Με το Net Metering μέσω της REPOWER, ο πελάτης μπορεί να επιτύχει πολύ σύντομη απόσβεση της επένδυσης, μειώνοντας δραστικά τη χρέωση για κατανάλωση ρεύματος. Το ακίνητο στο οποίο θα εγκατασταθεί το φωτοβολταϊκό αποκτά προστιθέμενη αξία, ενώ με την προσθήκη συστήματος μπαταρίας οι πελάτες δεν επηρεάζονται από ενδεχόμενες διακοπές ρεύματος.

Οι λύσεις της REPOWER συνοδεύονται με εγγύηση 25 ετών για τα πάνελ και 10 ετών για τους μετατροπείς (Inverters), που «θωρακίζουν» την ασφάλεια του φωτοβολταϊκού συστήματος και της επένδυσης του πελάτη. Προσφέρεται επίσης Εγγύηση Καλής Λειτουργίας για τα πρώτα 2 χρόνια του.

Η διαδικασία

Διαθέτοντας πολυετή εμπειρία και εξειδικευμένη γνώση της αγοράς των φωτοβολταϊκών συστημάτων και του Net Metering, η REPOWER έχει αναπτύξει ένα μοναδικό υπολογιστικό λογισμικό για να επιταχύνει τη διαδικασία. Με τη χρήση του REPOWER SOLAR CALC, ο πελάτης μπορεί να έχει ολοκληρωμένη πρόταση της λύσης που ταιριάζει στον δικό του χώρο μαζί με συνολική εκτίμηση κόστους, συμπληρώνοντας μόνο τα πεδία του λογισμικού. Στη συνέχεια θα λάβει οικονομοτεχνική μελέτη στο email που έχει δηλώσει, η οποία θα περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία και το ενδεικτικό κόστος. Το επόμενο βήμα είναι η αίτηση στην εταιρεία για υποβολή προμελέτης και προσφοράς.

Στη συνέχεια, εξειδικευμένος μηχανικός της REPOWER θα πραγματοποιήσει δωρεάν επίσκεψη για να πραγματοποιήσει αυτοψία, προχωρώντας σε όλες τις απαραίτητες μετρήσεις στην οροφή όπου θα εγκατασταθεί το φωτοβολταϊκό. Το εξειδικευμένο τμήμα μελετών της REPOWER θα μελετήσει τον διαθέσιμο χώρο με τις ιδιαιτερότητές του και ανάλογα με την τοποθεσία και τον προσανατολισμό θα διαμορφώσει την πρόταση που βελτιστοποιεί την επένδυση του πελάτη.

Για να ξεκινήσουν οι εργασίες στη στέγη θα απαιτηθεί άδεια εγκατάστασης από τον Διαχειριστή Δικτύου Διανομής ΔΕΔΔΗΕ. Η ομάδα της REPOWER θα προετοιμάσει τα απαραίτητα σχέδια, θα αναλάβει την επεξεργασία δικαιολογητικών, θα συντάξει τον φάκελο και θα τον υποβάλει στην πλατφόρμα του Διαχειριστή για την απαραίτητη άδεια εγκατάστασης. Μόλις εγκριθεί η μελέτη και ο ΔΕΔΔΗΕ αποδεχτεί την αίτηση υπογράφοντας και τη σχετική σύμβαση σύνδεσης, η εταιρεία θα ξεκινήσει την υλοποίηση του έργου και τη σύνδεσή του στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ.

Με την ολοκλήρωση της εγκατάστασης και σύνδεσης στο δίκτυο, η REPOWER θα πραγματοποιήσει την τελική επιθεώρηση για να διασφαλίσει τη σωστή λειτουργία του συστήματος. Η εταιρεία συνεχίζει να είναι δίπλα στον πελάτη, υποστηρίζοντας το σύστημα για όλη τη διάρκεια ζωής (25 χρόνια) της σύμβασης με τον ΔΕΔΔΗΕ.

Πληροφορίες: www.re-power.com, τηλ:. (+30) 210 700 1640.

Πηγή: Naftemporiki.gr