Παρασκευή
03.12.2021

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Η πρώτη του συνέντευξη μετά την περιπέτεια της υγείας του

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Η πρώτη του συνέντευξη μετά την περιπέτεια της υγείας του

Για την περιπέτεια της υγείας του και την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε αλλά και την φροντίδα των ομογενών γιατρών και την αγάπη του κόσμου, μίλησε αποκλειστικά στην ΕΡΤ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος έκανε και έναν απολογισμό της 12ημερης επίσκεψής του στις ΗΠΑ. Όπως είπε ο Παναγιώτατος, «τέλος καλό, όλα καλά».

«Αισθάνομαι πολύ καλά, δόξα τω θεώ. Ήταν μια μικρή περιπέτεια, κράτησε πολύ λίγο χρονικώς. Βέβαια, το επεισόδιο το καρδιακό, αν μπορώ να το ονομάσω έτσι, ήταν κάπως σοβαρό και έπρεπε να γίνει η επέμβαση», δήλωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Όπως είπε, συνεχίζει κανονικά το πρόγραμμά του και έτσι στις 20 Νοεμβρίου θα βρεθεί στην Αθήνα όπου θα γιορτάσει και εκεί τα 30 χρόνια της Πατριαρχίας του.

«Είμαι ευγνώμων στον Άγιο Θεό που με αξίωσε να φτάσω σε αυτό τον σταθμό της εκκλησιαστικής μου ζωής και διακονίας» σημείωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Κάνοντας μια αποτίμηση της επίσκεψής του, είπε ότι αυτό που κρατά είναι η ζωντάνια της ομογένειας, την οποία καμαρώνει για τα επιτεύγματά της.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης μίλησε με θερμά λόγια και για την προσωπικότητα και το έργο του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, τον οποίο χαρακτήρισε «έναν δικό μας άνθρωπο μέσα από τα σπλάχνα του Φαναρίου».

Ο Παναγιώτατος αναχωρεί εκτός απροόπτου την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021 για την Κωνσταντινούπολη.

Δείτε τη συνέντευξη

To άρθρο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Η πρώτη του συνέντευξη μετά την περιπέτεια της υγείας του δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή: Newsit.gr