Παρασκευή
20.05.2022

Οι καταθέσεις των γονέων της

Οι καταθέσεις των γονέων της

Ως ένα καταρρακωμένο παιδί περιέγραψε την κόρη της η μητέρα της αθλήτριας η οποία φέρεται να βιάστηκε πριν από 11 χρόνια από τον τότε προπονητή της ιστιοπλοΐας, σε ηλικία 12 χρόνων.

Όπως είπε η μητέρα της αθλήτριας ιστιοπλοϊας, πληροφορήθηκε τι είχε συμβεί από ένα ηχογραφημένο μήνυμα που είχε αφήσει το μικρό κορίτσι στο κινητό του πατέρα της.

«Εγώ έμαθα για τη δράση του από το ηχογραφημένο μήνυμα του παιδιού μου στο κινητό του πατέρα της. Ήταν ένα καταρρακωμένο παιδί. Μας ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος “δεν είναι αυτός που πιστεύετε, με βιάζει εδώ και δύο χρόνια, το τελευταίο διάστημα απειλεί τη ζωή μου και με χτυπάει ανελλιπώς”» ανέφερε η μάρτυρας, η οποία είπε ενώπιον των δικαστών ότι όταν μαζί με τον σύζυγό της άκουσαν αυτό το μήνυμα, έκλαιγαν όλο το βράδυ. «Εγώ τον θεωρούσα φίλο μου κι εκείνος αδελφή του» είπε η μάρτυρας, προσθέτοντας πως όλοι τον εμπιστευόντουσαν με κλειστά τα μάτια.

Σχετικά με εκείνη την περίοδο, η μητέρα της αθλήτριας είπε ότι το μόνο που είχε παρατηρήσει ήταν μία πτώση στην απόδοσή της στο σχολείο και κάποιους μώλωπες στο σώμα της, οι οποίοι της είπε τότε πως ήταν από το σκάφος και την πίστεψε χωρίς να δώσει σημασία.

Εισαγγελέας: Υπάρχουν καταθέσεις ότι η κόρη σας ήταν η ουρά του, επιδίωκε να βρισκόταν κοντά του και πως ανάμεσα στην κόρη σας και τον προπονητή έτρεχε κάτι παραπάνω. Γιατί να έρθουν να καταθέσουν όλα αυτά στην ανάκριση;

Μάρτυρας: Μου κάνει εντύπωση ότι ήρθαν και τα είπαν αυτά. Πιστεύω πως καλύπτουν άλλους που θέλουν να αποφύγουν πειθαρχικές ευθύνες των ανθρώπων και του (ιστιοπλοϊκού) ομίλου και από ζήλια και μόνο. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Θέλαν να καλύψουν πειθαρχικές κυρώσεις που θα είχαν μέλη του ομίλου.

Εισαγγελέας: Τι πειθαρχικές κυρώσεις θα είχανε τα μέλη του δ.σ. για ενέργειες που είχε κάνει κατηγορούμενος;

Μάρτυρας: Όταν το έμαθαν, δεν έκαναν τίποτα.

Εισαγγελέας: Γιατί να τα πουν μετά από τόσα χρόνια;

Μάρτυρας: Από ζήλεια.

Εισαγγελέας: Η κόρη σας με τον κατηγορούμενο δεν είχαν σχέση πέρα από αθλητικό κομμάτι; Μάρτυρας λέει πως είχατε πει “άσχημο θα ήταν να παντρευτεί με τον προπονητή της”».

Μάρτυρας: Είναι δυνατόν; στον Αφγανισταν είμαστε; 12 με 28; Εάν ήθελα να την παντρολογήσω, δεν θα την είχα μέχρι τώρα, δέκα φορές;

Η μητέρα της αθλήτριας χαρακτήρισε την κόρη της ένα «χαρούμενο, αλλά συνεσταλμένο παιδί, το οποίο στη συνέχεια ήταν συνέχεια σε μόνιμο άγχος, κοιμόμουν μαζί της συχνά, διότι είχε εφιάλτες».

«Κοίτα με» της έλεγε ο κατηγορούμενος

Ένταση δημιουργήθηκε στο δικαστήριο την ώρα που ο κατηγορούμενος θέλησε να υποβάλει ερώτηση στη μάρτυρα.

Κατηγορούμενος: Θέλω να με κοιτάει

Μητέρα: Αμετανόητος

Κατηγορούμενος: Κοίτα με

Μητέρα: Δε θέλω να σε κοιτάω σε σιχαίνομαι, μίασμα

Κατηγορούμενος: Εγώ και γονατιστός, μπορώ να σου ζητήσω συγγνώμη

Μητέρα: Θα πρέπει να ντρέπεσαι. Είσαι κτήνος.

Κατηγορούμενος: Όταν σε πήρα τηλέφωνο, για πολλοστή φορά που βγήκα με την Αμαλία…

Μητέρα: Δεν ντρέπεσαι που τα λες αυτά, ντροπή σου, βίασες το παιδί μου, ο Θεός να σε κάψει, θρασίμι, μίασμα, μου κατέστρεψες το παιδί.

Ο πατέρας

Στην κατάθεσή του ο πατέρας της αθλήτριας, ο οποίος συνεργαζόταν στενά με τον κατηγορούμενο λόγω της ιδιότητάς του ως εφόρου του ιστιοπλοϊκού ομίλου, ανέφερε:  «Παιδάκια ήταν, τι ιδιαίτερες σχέσεις; Ήταν προπονητής παίδων μέχρι 13 ετών. Τι παραπάνω σχέσεις να σκεφτείς από έναν προπονητή που έχεις σαν οικογένεια; Έφυγε η γη κάτω από τα πόδια μου όταν το έμαθα. Κι αυτό από έναν άνθρωπο που μόνο καλό του έκανα, του έκτισα το όνειρό του».

Πρόεδρος: Από το 2010 μέχρι το 2012 η κόρη σας είχε τακτική επαφή με τον κατηγορούμενο;

Μάρτυρας: Ναι

Πρόεδρος: Υπήρχε μεταβολή στη συμπεριφορά της;

Μάρτυρας: Καμία. Ένα κλειστό μαζεμένο κορίτσι. Ο χαρακτήρας του ανθρώπου δεν αλλάζει.

Πρόεδρος : Πως θα την χαρακτηρίζατε την κόρη σας ;

Μάρτυρας : Μαζεμένο, ήσυχο, κλειστό παιδί.

Πρόεδρος : Πώς ένιωθε όταν πήγαινε στα μαθήματα;

Μάρτυρας: Το ξεκινήσαμε μαζί, γιατί πηγαίναμε μαζί για ψάρεμα. Την αγαπούσε τη θάλασσα και πήγαινε χαρούμενη στην ιστιοπλοΐα.

Πρόεδρος: Πέρα από τα μαθήματα, υπήρχε άλλη επικοινωνία με τον κατηγορούμενο; Μηνύματα;

Μάρτυρας: Όχι. Με τον κατηγορούμενο ξεκινήσαμε και χτίσαμε αυτό το κομμάτι, τον όμιλο. Μαζι μου εγώ στον όμιλο είχα και παιδιά μου και είχαμε και μεγάλη επαφή.

Πρόεδρος: Είχατε παρατηρήσει μία ιδιαίτερη σχέση του κατηγορούμενου με την κόρη σας;

Μάρτυρας: Παιδάκια ήταν. Όλα τα είχε αγκαλιά του. Τα φίλαγε, τα έβαζε στα πόδια του. Ήμασταν σαν οικογένεια. Η συμπεριφορά του ήταν ίδια.

Ο πατέρας της αθλήτριας αναφέρθηκε στο ηχογραφημένο μήνυμα που του είχε αφήσει η κόρη του, στο οποίο έλεγε ότι τη βιάζει, την κακοποιεί και την απειλεί με τη ζωή της και τη δική τους.

Εισαγγελέας: Μία πράξη φέρεται να έγινε εντός δωματίου στο Γαλαξίδι, ενώ ήσασταν κι εσείς…

Μάρτυρας: Από τότε που το έμαθα αυτό, πετάγομαι κάθε μέρα στον ύπνο μου, που δεν μπορούσα να υποστηρίξω το παιδί μου.

Εισαγγελέας: Το θεωρείτε αληθές; Ενώ κοιμόσασταν δίπλα;

Μάρτυρας: Θέλω να τον ρωτήσω εάν ήταν το βίτσιο ενός 11-12χρονου και όχι ενός 29χρονου ανώμαλου.

Δικαστής: Δε σας έκανε εντύπωση που δεν ακούσατε κάτι;

Μάρτυρας (κλαίγοντας): Τι να σας πω, θέλω να σκοτώσω τον εαυτό μου από τότε που το έμαθα που δεν μπόρεσα να προστατέψω το παιδί μου.

Δικαστής: Αποκλείεται να ήταν ερωτευμένη η κόρη σας;

Μάρτυρας: Τι ερωτευμένη; Παιδάκια ήταν.

naftemporiki.gr

Πηγή: Naftemporiki.gr