Οι αλεξιπτωτιστές τίμησαν τον λοχία που έχασε τη ζωή του -Τα άλματα ελευθέρας πτώσεως [εικόνες] |

Οι αλεξιπτωτιστές τίμησαν τον λοχία που έχασε τη ζωή του -Τα άλματα ελευθέρας πτώσεως [εικόνες] | ΕΛΛΑΔΑ

Τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020 εκτελέστηκαν άλματα ελευθέρας πτώσεως και στατικού ιμάντα στη Ζώνη Ρίψεως Μεγάρων και στη θαλάσσια περιοχή Νέας Περάμου από αλεξιπτωτιστές.

Με αυτόν τον τρόπο τίμησαν τη μνήμη του ΕΠΟΠ Λοχία (ΠΖ) Κ. Μ., ο οποίος έχασε τη ζωή του τη νύχτα 3 προς 4 Σεπτεμβρίου 2020 κατά την εκτέλεση επιχειρησιακού άλματος ελευθέρας πτώσεως στην ίδια Ζώνη Ρίψεως.

Στη δραστηριότητα που πραγματοποιήθηκε με αεροσκάφος C-130 και ελικόπτερο CH 47D συμμετείχε σύσσωμο το προσωπικό της Μονάδας στην οποία ανήκε ο εκλιπών αλεξιπτωτιστής, ο διοικητής και επιτελείς της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων, καθώς και ο ΕΠΟΠ Λοχίας (ΠΖ) Ν. Μ., αδελφός του θανόντος, ο οποίος υπηρετεί στις Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων.

Πριν από την εκτέλεση των αλμάτων, πραγματοποιήθηκε τρισάγιο στη μνήμη του εκλιπόντος, παρουσία του προσωπικού που συμμετείχε στη δραστηριότητα και του 2ου Συγκροτήματος Αεροπορίας Στρατού.

Η καθολική εκτέλεση του άλματος επιβεβαιώνει την υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα και το μοναδικό πνεύμα των Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων.

Φωτογραφίες: ΓΕΕΘΑ

Πηγή: iefimerida.gr