«Όχι» του ΠΑΣΟΚ στη γενικευμένη άσκηση του εκλογικού δικαιώματος με επιστολική ψήφο

«Όχι» του ΠΑΣΟΚ στη γενικευμένη άσκηση του εκλογικού δικαιώματος με επιστολική ψήφο

Το ΠΑΣΟΚ λέει όχι στη γενικευμένη άσκηση του εκλογικού δικαιώματος με επιστολική ψήφο, με τροπολογία που κατέθεσε.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το ΠΑΣΟΚ στην αιτιολογική έκθεση τροπολογίας που κατέθεσε στο νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο, η παροχή της δυνατότητας άσκησής του εκλογικού δικαιώματος με επιστολική ψήφο, ως κάμψη της συνταγματικής αρχής της ταυτόχρονης διενέργειας των εκλογών σε όλη Επικράτεια, δεν μπορεί να χορηγείται γενικευμένα σε όλους τους εκλογείς, βάσει απλής επιλογής, διαφορετικά αυτή συνταγματική αρχή καθίσταται κενό γράμμα.

Το ΠΑΣΟΚ προτείνει την τροποποίηση των άρθρων 6,8 και 9 του νομοσχεδίου ώστε η δυνατότητα άσκησης του εκλογικού δικαιώματος με επιστολική ψήφο να χορηγείται μόνο ως διευκόλυνση στους εκτός της Επικράτειας εκλογείς, λόγω της απόστασής τους από τον τόπο που ψηφίζουν καθώς και σε όσους εντός Επικράτειας εκλογείς κωλύονται να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, με φυσική παρουσία, για λόγους ηλικίας, αναπηρίας, υγείας, σπουδών ή εργασίας σε τόπο διαφορετικό από εκείνον που ψηφίζουν.

Την τροπολογία υπογράφουν ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Δουδωνής και οι βουλευτές Ευαγγελία Λιακούλη, Μιλένα Αποστολάκη, Νάντια Γιαννακοπούλου, Πάρις Κουκουλόπουλος, Παύλος Χρηστίδης.

Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι στις ευρωεκλογές, οι Έλληνες του εξωτερικού θα ψηφίσουν μόνο με επιστολική ψήφο. Γενικευμένη δυνατότητα άσκησης του εκλογικού δικαιώματος με επιστολική ψήφο, αν το επιλέξουν, δίνεται στους εντός της επικράτειας εκλογείς.

To άρθρο «Όχι» του ΠΑΣΟΚ στη γενικευμένη άσκηση του εκλογικού δικαιώματος με επιστολική ψήφο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή: Newsit.gr