Ο Τσίπρας κατηγορεί τον Μητσοτάκη για κωλοτούμπα και θέτει εκλογικό δίλημμα: Εφιάλτης τέλος ή εφιάλτης δίχως τέλος

Ο Τσίπρας κατηγορεί τον Μητσοτάκη για κωλοτούμπα και θέτει εκλογικό δίλημμα: Εφιάλτης τέλος ή εφιάλτης δίχως τέλος

Για κυβίστηση του πρωθυπουργού σε ό,τι αφορά τις πρόωρες εκλογές έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην ΚΟ του κόμματος του, ενώ λίγο νωρίτερα τα στελέχη του κόμματος του είχαν αναφερθεί στις 10 δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπου διαβεβαίωνε ότι θα εξαντλήσει την τετραετία.

Σχολιάζοντας μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας τα περί τοξικότητας που είπε ο πρωθυπουργός, δείχνοντας με έμμεσο τρόπο τον ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποδίδει προκαταβολικά την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, που ο ίδιος προετοιμάζει, στο αντιπολιτευτικό λόγο του ΣΥΡΙΖΑ. «Κρύβεται, με δυο λόγια, πίσω από την αντιπολίτευση για να δικαιολογήσει την κυβίστησή του» σημείωσε ο ίδιος.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας και στο δίλημμα της κυβέρνησης «αυτοδυναμία ή ακυβερνησία» ανέφερε ότι οι πολίτες θα πρέπει να αποφασίσουν: «Πολιτική Αλλαγή και ο εφιάλτης τέλος, ή εφιάλτης δίχως τέλος».

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποφασίσει να αντιπαρατεθεί με τον πρωθυπουργό σε όλα τα θέματα και επί της ουσίας. «Δεν έχουμε επιλογή παρά να κερδίσουμε» ανέφερε χθες (22.06.2022) μιλώντας τους βουλευτές του κόμματος του  σημειώνοντας ότι θα είναι ένας «δύσκολος, αλλά όμορφος αγώνας».

Πρόσθεσε ακόμα ότι οι βουλευτές πρέπει να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο όχι παρατώντας το κοινοβούλιο, αλλά με την παρουσία τους μέσα στην κοινωνία. «Θα κερδίσουμε τις εκλογές» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «αυτή τη φορά θα έχουμε την ενεργό συμμετοχή, τη στήριξη και τον ενθουσιασμό των 170.000 μελών μας».

Ο ίδιος χαρακτήρισε μεγάλο όπλο την αύξηση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ξεκαθαρίζοντας ότι πρέπει να δοθεί αγώνας «σε κάθε πεδίο, μέτωπο, γειτονιά, κοινωνική ομάδα, δρόμο, πλατεία, σπίτι. Θα τον δώσουμε όπως ξέρουμε να δίνουμε τους δύσκολους αγώνες. Και θα νικήσουμε για λογαριασμό της κοινωνίας και της πατρίδας».

Σε ό,τι αφορά την πολιτική αντιπαράθεση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε ότι «φαίνεται ότι ο κ. Μητσοτάκης μέσα στην παραζάλη της φθοράς του και το χάσμα ανάμεσα στην προπαγάνδα και την πραγματικότητα, που συνεχώς διευρύνεται και απειλεί να τον καταπιεί, αποφάσισε να πιαστεί από τα μαλλιά του».

Επεσήμανε ακόμα ότι οι εκλογές είναι καλοδεχούμενες, καθώς ο κ. Μητσοτάκης «δεν αντέχει άλλο το βάρος από τις συσσωρευμένες αποτυχίες του» και τα «συσσωρευμένα μικρά και μεγάλα σκάνδαλα». Όμως, πρόσθεσε, ότι «ούτε αυτή του την επιλογή δεν είναι εις θέση να υπερασπιστεί με αξιοπρέπεια και αποφασιστικότητα».

«Αυτή η κυβέρνηση δεν αντέχει την αλήθεια. Είναι ο πιο επικίνδυνος εχθρός του Κ. Μητσοτάκη», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας ότι την «αλήθεια, εμείς την έχουμε και θα την έχουμε σημαία και στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση».

Στη συνέχεια στο στόχαστρο της κριτικής του Αλέξη Τσίπρα προς την κυβέρνηση βρέθηκαν τα λάθη και οι πολιτικές επιλογές της στην αντιμετώπιση της πανδημίας, η ΙΧ εξωτερική πολιτική του Κ. Μητσοτάκη, η υπονόμευση της δημοκρατίας, η αστυνομική καταστολή, η απόπειρα εργαλειοποίησης της Δικαιοσύνης, και «η κατάληψη του κράτους και του ταμείου από γαλάζιες στρατιές».

To άρθρο Ο Τσίπρας κατηγορεί τον Μητσοτάκη για κωλοτούμπα και θέτει εκλογικό δίλημμα: Εφιάλτης τέλος ή εφιάλτης δίχως τέλος δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή: Newsit.gr