Ο ΣΥΡΙΖΑ «πάει» στη Βουλή τον τραυματισμό του φοιτητή στο ΑΠΘ

Ο ΣΥΡΙΖΑ «πάει» στη Βουλή τον τραυματισμό του φοιτητή στο ΑΠΘ

Το συγκλονιστικό περιστατικό με τον φοιτητή της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, ο οποίος έπεσε από το παράθυρο γιατί δεν χωρούσε στην τάξη με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρά τραύματα σε όλο του το σώμα, φέρνει στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ερώτηση τους προς την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, 42 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν για το σοκαριστικό περιστατικό στο ΑΠΘ ότι «η έλλειψη καθηγητών, με την πολιτική υποχρηματοδότησης της ΝΔ, οδήγησε στο τραγικό συμβάν της πτώσης του φοιτητή της Νομικής»  και υπογραμμίζουν  ότι «100 εκατ. ευρώ είναι η ετήσια κρατική επιχορήγηση στα πανεπιστήμια. Όσα δηλαδή θα δίνει η κυβέρνηση στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία (30 εκατ. ευρώ) και στα σκάνδαλα με την ανάθεση σε ιδιώτες έργων που ήδη παρέχονται από δημόσιους εκπαιδευτικούς και τεχνολογικούς φορείς (πάνω από 65 εκατ. ευρώ)».

Οι βουλευτές καλούν την υπουργό Παιδείας να απαντήσει:

  • Πού οφείλεται το τραγικό συμβάν με τον φοιτητή που έπεσε στις 18.10.2022 από αίθουσα διδασκαλίας, του τρίτου ορόφου της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ;
  • Ποια η χωρητικότητα της συγκεκριμένης αίθουσας και πόσοι φοιτητές παρακολουθούσαν το μάθημα τη συγκεκριμένη ώρα του ατυχήματος;
  • Πόσοι φοιτητές φοιτούν στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ και ποιος ο αριθμός του διδακτικού προσωπικού στη συγκεκριμένη Σχολή;
  • Πότε έγινε τελευταία φορά ανακαίνιση των χώρων διδασκαλίας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ;
  • Και εάν θα συνεχίσει την πολιτική υποχρηματοδότησης της Παιδείας, που είναι και η κύρια αιτία της έλλειψης καθηγητών στα ΑΕΙ;

Υπενθυμίζεται ότι ο φοιτητής έπεσε από το παράθυρο της αίθουσας, προσπαθώντας να παρακολουθήσει μάθημα σε υπερπλήρη αίθουσα της σχολής του (χωρούν 150 φοιτητές και στην αίθουσα βρίσκονταν πάνω από 200). Ο νεαρός καθόταν στο περβάζι της αίθουσας διδασκαλίας και όταν προσπάθησε να ξεκουράσει την πλάτη του έπεσε στο κενό με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του.

Τον φοιτητή είχε επισκεφθεί πριν από λίγες μέρες ο Αλέξης Τσίπρας στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται, όταν βρέθηκε την Θεσσαλονίκη στα πλαίσια των κινητοποιήσεων των αγροτών και είχε συζητήσει με την οικογένεια του.

Την ίδια στιγμή, ο λέκτορας της Νομικής του ΑΠΘ Τάσος Παυλόπουλος σε ανάρτηση του στα social media αναφερόμενος στο συμβάν ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Είχα πραγματικά την τύχη και την τιμή να συνεργαστώ μαζί του: Υπόδειγμα αξιοπρέπειας, προσήνειας, μεθοδικότητας, συνέπειας. Παρέδωσε ένα αρτιότατο γραπτό, λαμβάνοντας “Άριστα 10” σε ένα από τα πιο απαιτητικά μαθήματα της Νομικής.

Αυτός είναι ο φοιτητής μας, κύριοι: ένα παιδί που διψά για γνώση και μάθηση και γι’ αυτό δεν το έχει σε τίποτα να καθίσει ακόμα και στο πεζούλι του παραθύρου, για να παρακολουθήσει το μάθημα του, όταν δεν βρίσκει άλλον χώρο στην αίθουσα. Είναι ο ευσυνείδητος, ο φιλότιμος, ο φίλεργος νέος νομικός ΚΑΙ ΟΧΙ ο (δήθεν) αφηρημένος και όσα άλλα ιταμά διακινούνται (ή διαχέονται) στη σκοτεινή πλευρά του διαδικτύου, προκειμένου να εξωραΐσουν την ακηδία που καθημερινά βιώνουν οι φοιτητές. Είναι, όμως και κάτι άλλο στα δικά μου μάτια…

Είναι ένας ήρωας! Ένα παιδί που έχασε τον πατέρα του από κορονοϊό, όταν έδινε πανελλήνιες και πάρα ταύτα έπρεπε να βάλει τα δυνατά του, για να περάσει στη Σχολή που πάντα ονειρευόταν και τώρα η μοίρα τού χτυπάει την πόρτα με μια ακόμα δοκιμασία…

Η κατάσταση της υγείας του δεν είναι και τόσο καλή όσο παρουσιάζεται. Κάποιοι έχουν τους δικούς τους λόγους να παρουσιάζουν το θέμα σαν να έπεσε γάτα από τον τρίτο όροφο και όχι άνθρωπος! Είναι ακόμα στη φάση του κινδύνου, όχι της ανάρρωσης.

 Υποβλήθηκε σε αξονική εξέταση [διότι δεν υπάρχει, δεν λειτουργεί μαγνητικός τομογράφος στο νοσοκομείο!!!], επίκεινται χειρουργικές επεμβάσεις, ενώ παράλληλα υπάρχει ανησυχία για το ήπαρ του. Για τον αγώνα που δίνει, μια είναι η δέσμευση, που θέλω να φτάσει στα αυτιά του με τον τρόπο αυτόν και ξέρω ότι συνέχει όλους τους συμφοιτητές του:  Στη δοκιμασία αυτή, για οποιοδήποτε θέμα (νομικό, φοιτητικό, υγείας) αντιμετωπίζεις, ΓΙΩΡΓΟ, ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ!».

To άρθρο Ο ΣΥΡΙΖΑ «πάει» στη Βουλή τον τραυματισμό του φοιτητή στο ΑΠΘ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή: Newsit.gr