Παρασκευή
12.07.2024

O Κυριακος Μητσοτάκης εξηγεί μέσω Tik Tok πώς θα επιλέγονται οι διοικήσεις στα νοσοκομεία – «Είναι μια μεγάλη επανάσταση»

O Κυριακος Μητσοτάκης εξηγεί μέσω Tik Tok πώς θα επιλέγονται οι διοικήσεις στα νοσοκομεία - «Είναι μια μεγάλη επανάσταση»

«Να ‘μαι πάλι!» λέει με χιούμορ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας το νέο του βιντεάκι στο Tik Tok, το οποίο αυτή τη φορά, είναι αφιερωμένο στο νέο τρόπο επιλογής διοικήσεων στα νοσοκομεία.

Πρόκειται για ένα θέμα, για το οποίο «μας έχει ασκηθεί πολλή κριτική, σε ένα βαθμό δικαιολογημένη» ακούγεται να λέει ο πρωθυπουργός και στη συνέχεια εξηγεί τι αλλάζει στο εξής.

«Τι κάνουμε με απλά λόγια. Βάζουμε συγκεκριμένα φίλτρα για να υποβάλει κάποιος αίτηση για να γίνει διοικητής σε νοσοκομείο, θα πρέπει να έχει κάποια σχέση με το αντικείμενο. Είτε να έχει σπουδάσει επιστήμες υγείας, είτε να έχει κάποια διοικητική εμπειρία».

«Θα υπάρχει μετά τεστ δεξιοτήτων. Είναι τεστ που χρησιμοποιούνται στον ιδιωτικό τομέα. Δε βλέπω κανένα λόγο γιατί να μη μπορούμε να τα χρησιμοποιούμε και για την αξιολόγηση στελεχών τα οποία θα υπηρετήσουν το ευρύτερο δημόσιο. Θα ακολουθεί συνέντευξη και η τελική επιλογή θα γίνεται από τον υπουργό».

Όπως εξηγεί ο πρωθυπουργός, με αυτό τον τρόπο «για πρώτη φορά θα δώσουμε ευκαιρία σε πολλούς νέους ανθρώπους οι οποίοι στο παρελθόν μπορεί να αισθάνονταν ότι δεν είχαν πρόσβαση σε αυτό το σύστημα επιλογή διοικήσεων να αξιολογηθούν με αντικειμενικά κριτήρια».

@kyriakosmitsotakis_ Replying to @Κατερίνα Μαστορα ♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis

Τέλος ο πρωθυπουργός τόνισε ότι οι διοικητές των νοσοκομείων θα υπογράφουν συμβόλαια απόδοσης. Θα γνωρίζουν δηλαδή ότι αν τα πάνε καλά, ξεπεράσουν τους στόχους θα μπορούν να πάρουν ένα μπόνους. Αν πάλι δεν τα πάνε καλά, θα μπορεί ο υπουργός να τους απομακρύνει από τη θέση τους.

«Είναι μια μεγάλη επανάσταση αυτή την οποία πάμε να δρομολογήσουμε…» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

 

 

To άρθρο O Κυριακος Μητσοτάκης εξηγεί μέσω Tik Tok πώς θα επιλέγονται οι διοικήσεις στα νοσοκομεία – «Είναι μια μεγάλη επανάσταση» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή: Newsit.gr