Παρασκευή
12.07.2024

O Καντίροφ ανέβασε βίντεο μετά τις φήμες ότι είναι σε κώμα

O Καντίροφ ανέβασε βίντεο μετά τις φήμες ότι είναι σε κώμα

Απάντηση στις φήμες ότι είναι σε κώμα, δίνει ο τσετσένος ηγέτης, Ραμζάν Καντίροφ, με βίντεο που ανέβασε σήμερα Κυριακή.

Τις προηγούμενες μέρες, έκαναν αίσθηση, οι πληροφορίες που διέρρεαν οι μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας για την υγεία του Καντίροφ.

«Συμβουλεύω θερμά όλους όσους δεν μπορούν να διακρίνουν την αλήθεια από τα ψέματα στο διαδίκτυο, να κάνουν μια βόλτα στον καθαρό αέρα»

Την Πέμπτη, ο εκπρόσωπος των μυστικών υπηρεσιών Αντρίι Γιουσόβ ανέφερε πως ο ηγέτης των Τσετσένων νοσηλεύεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, ενώ χθες κυκλοφόρησε η φήμη πως έχει πέσει σε κώμα, σε νοσοκομείο της Μόσχας, με την κατάστασή του να χαρακτηρίζεται «δύσκολα αναστρέψιμη».

Η ειρωνική απάντηση Καντίροφ

Ο Καντίροφ απάντησε, μέσω ενός βίντεο που κυκλοφόρησε στο κανάλι του στο Telegram. Σε αυτό διακρίνεται να βαδίζει σε έναν δρόμο μέσα στη βροχή, ενώ το βίντεο συνοδεύει η ειρωνική φράση: «Συμβουλεύω θερμά όλους όσους δεν μπορούν να διακρίνουν την αλήθεια από τα ψέματα στο διαδίκτυο, να κάνουν μια βόλτα στον καθαρό αέρα και να βάλουν σε τάξη τις σκέψεις τους. Η βροχή είναι απόλυτα αναζωογονητική». Παράλληλα, ο Καντίροφ ανέφερε πως «περπάτησε ήδη 11 χιλιόμετρα».

Οι φήμες

Υπενθυμίζεται ότι ο εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Πληροφοριών της Ουκρανίας, είχε επικαλεστεί πηγές κοντά στο περιβάλλον του Τσετσένου ηγέτη, αναφέροντας ότι ο  Καντίροφ έχει πέσει σε κώμα.

Οι ουκρανικές Αρχές δήλωναν δε ότι η ραγδαία επιδείνωση της υγείας του Καντίροφ, δεν οφείλεται σε τραυματισμούς.

Οι αναφορές για την κατάσταση της υγείας του Καντίροφ που είναι στενός σύμμαχος του Πούτιν προκάλεσαν ανησυχία και εικασίες σχετικά με τη διαδοχή του και ειδικότερα στην περίπτωση που δεν κατάφερνε να αναρρώσει. Ορισμένοι  εμπειρογνώμονες υποστήριζαν ότι η Ρωσία θα μπορούσε να προσπαθήσει να διατηρήσει τη σταθερότητα στην περιοχή διορίζοντας έναν αξιόπιστο διάδοχο, ενώ άλλοι φοβούνταν ότι η κατάσταση θα μπορούσε να οδηγήσει σε αυξημένες εντάσεις και αστάθεια.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: Taneagr