Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ανοίγει την πόρτα της εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ – Δραματική η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ανοίγει την πόρτα της εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ – Δραματική η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας

Το ενδεχόμενο αποχώρησής του από τον ΣΥΡΙΖΑ άφησε ορθάνοιχτο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στη πλέον κρίσιμη, όπως αποδεικνύεται, συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Απευθυνόμενος στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο ηγέτης της εσωκομματικής αντιπολίτευσης και πρώην υπουργός, Ευκλείδης Τσακαλώτος έστρεψε με την ομιλία του το βλέμμα προς την πόρτα της εξόδου από το κόμμα.

«Η ενότητα θα δοκιμαστεί τις επόμενες εβδομάδες. Δεν θεωρώ ότι χάθηκε η υπόθεση, αλλά ούτε είμαι και αισιόδοξος μετά από τις πρώτες κινήσεις της νέας ηγεσίας. Παραμένω στρατευμένος στην υπόθεση της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς. Την επόμενη περίοδο θα φανεί αν αυτή η υπόθεση έχει μέλλον εντός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Σε κάθε περίπτωση, οι αποφάσεις είναι μπροστά μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της «Ομπρέλας».

Στη χειμαρρώδη τοποθέτησή του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, ο κ. Τσακαλώτος, στην αρχή εξήγησε γιατί δεν συνεχάρη τον Στέφανο Κασσελάκη το βράδυ της εκλογής του, κατηγόρησε συνεργάτες και στελέχη του νέου προέδρου για τις επιθέσεις τους περί υπονομευτών, βάλλοντας, όμως, ευθέως και κατά του πρώην προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα:

«Ήταν λάθος που ο σύντροφος Αλέξης δεν πήρε θέση. Θα μπορούσε πριν από την πρώτη εκλογή να κάνει μια ανάρτηση που θα ξεκαθάριζε δύο πράγματα, χωρίς να ”σπάει” την ουδετερότητά του, αλλά απεναντίας θα την ενίσχυε: Πρώτον ότι ”παραμένω ουδέτερος σε αυτή την εκλογική διαδικασία” και δεύτερον ότι ”δεν επιτρέπω σε κανέναν υποψήφιο ή υποστηρικτές κάποιου υποψήφιου να λένε ότι τους στηρίζω, αλλά ούτε θεωρώ ότι κάποιοι άλλοι υποψήφιοι με υπονόμευαν”.

Δεν ξέρω γιατί δεν το έκανε, αλλά και αυτό είναι μέρος του τραύματος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος.

Πιο σκληρός ο Πάνος Σκουρλέτης, επιτέθηκε εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη για την αναφορά του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο αριστερό μέτρο, λέγοντάς του «είσαι άκρος διχαστικός».

To άρθρο Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ανοίγει την πόρτα της εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ – Δραματική η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή: Newsit.gr