Ο αρχιλοχίας του πρίγκιπα Χάρι αμφισβητεί τα λεγόμενά του

Ο αρχιλοχίας του πρίγκιπα Χάρι αμφισβητεί τα λεγόμενά του

Ο πρώην αρχιλοχίας Michael Booley επιμένει ότι κάθε λεπτομέρεια των εκπαιδευτικών πτήσεων συζητείται εκ των προτέρων, προσθέτοντας ότι είναι σοκαρισμένος αφού έμαθε για την περιγραφή του πρίγκιπα Χάρι στα απομνημονεύματα του «Spare».

Η δραματική περιγραφή του πρίγκιπα Χάρι για μια εκπαιδευτική πτήση «αυτοκτονίας» είναι φαντασίωση – λέει ο άνθρωπος που καθόταν δίπλα του.

Ο ισχυρισμός στην αυτοβιογραφία του ότι ένας εκπαιδευτής του στρατού ακινητοποίησε σκόπιμα το ελικοφόρο αεροπλάνο «Slingsby T67 Firefly» χωρίς προειδοποίηση είναι αναληθής, καθώς όπως αναφέρει ο πρώην αρχιλοχίας Michael Booley κάθε λεπτομέρεια των εκπαιδευτικών πτήσεων συζητείται εκ των προτέρων.

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του πρώην αρχιλοχία στην Sunday Mirror: «Έχω μείνει άναυδος από αυτό. Είμαι σοκαρισμένος».

Την ίδια ώρα, ο εκπαιδευτής του πρίγκιπα Χάρι τον κατατάσσει στους πέντε καλύτερους μαθητές του, απορρίπτοντας ωστόσο μεγάλο μέρος των στρατιωτικών ιστοριών που διηγείται στην αυτοβιογραφία του .

«Δεν τον αποκαλούσα ποτέ υπολοχαγό Ουαλίας, αλλά τον φώναζα Κύριο

Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Ενώ το βιβλίο με κολακεύει, η ανάμνηση των στρατιωτικών γυμνασίων και ασκήσεων, φοβάμαι ότι δεν είναι ακριβής. Είναι σημαντικό να τονίσω ότι τίποτα στο πιλοτήριο δεν αποτελεί έκπληξη. Για κάθε πτήση υπάρχει λεπτομερής ενημέρωση εκ των προτέρωνγια κάθε πτυχή της».

Και προσθέτει ο εκπαιδευτής του Χάρι στον στρατό: «Η πτήση πραγματοποιείται ακριβώς σύμφωνα με την εν λόγω ενημέρωση. Η μόνη φορά που υπάρχουν εκπλήξεις είναι αργότερα στη διδακτέα ύλη, όχι όπως αναφέρεται στο βιβλίο, όταν εισάγονται έκτακτα περιστατικά».

Ενώ ο Michael Booley διατηρεί τον απόλυτο σεβασμό και θαυμασμό για τον Χάρι, αμφισβητεί μέρη του Spare, όπως το γεγονός ότι τον αποκαλούσε «υπολοχαγό Ουαλίας», αλλά ξεκαθαρίζει ότι τον φώναζε πάντα «Κύριο».

Ο Michael εξακολουθεί να έχει τον Χάρι σε εξαιρετικά μεγάλη εκτίμηση και θυμάται τη στιγμή που μοιράστηκαν ένα ψητό αρνί για κυριακάτικο γεύμα.

Φωτογραφήθηκαν επίσης μαζί το 2009, λίγο μετά την αποφοίτηση του Χάρι από τη Σχολή Αμυντικής Στοιχειώδους Εκπαίδευσης Ιπταμένων.

Ο Michael Booley καταλήγοντας στην συνέντευξή του στην Mirror είπε σχετικά με τον πρίγκιπα: «Ο Χάρι είναι ένας από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει ποτέ. Ήταν ένας εξαιρετικός μαθητής, πραγματικά πολύ ταλαντούχος. Είναι ένας φίλος και ένας άνθρωπος που σέβομαι απεριόριστα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: Taneagr