«Νηνεμία» στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ – Κουβέντα από τον Ερντογάν για την Ελλάδα – Εφαρμογή των κυρώσεων απ’ όλους ζήτησε ο Μητσοτάκης

«Νηνεμία» στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ - Κουβέντα από τον Ερντογάν για την Ελλάδα - Εφαρμογή των κυρώσεων απ' όλους ζήτησε ο Μητσοτάκης

Στα θέματα της ατζέντας της Συνόδου του ΝΑΤΟ και μόνο αναφέρθηκε στην στην τοποθέτησή του ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του ενώπιον των ξένων ηγετών.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο κ. Μητσοτάκης επιδοκίμασε το γεγονός ότι το ΝΑΤΟ αντέδρασε με ενότητα, ταχύτητα και αποφασιστικότητα στο θέμα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. 

Ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, τόνισε πρέπει να συνεχίσει να κάνει το ίδιο η συμμαχία και πως  είναι σημαντικό οι κυρώσεις να εφαρμόζονται από όλα τα μέλη της συμμαχίας.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι σήμερα θα απευθυνθεί πρόσκληση στην Σουηδία και την Φινλανδία να γίνουν το 31ο και 32ο μέλος του ΝΑΤΟ.

Κουβέντα από τον Ερντογάν

Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν έθεσε κανένα από τα θέματα στα οποία αναφερόταν όλο το προηγούμενο διάστημα με κυρίαρχο αυτό της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών, ούτε απείλησε την Ελλάδα μιλώντας νωρίτερα ενώπιον των ηγετών του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη.

Ο Ερντογάν σύμφωνα με πληροφορίες, έκανε νύξεις για την τρομοκρατία με αναφορές στον Φετουλάχ Γκιουλέν και στο PKK. 

To άρθρο «Νηνεμία» στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ – Κουβέντα από τον Ερντογάν για την Ελλάδα – Εφαρμογή των κυρώσεων απ’ όλους ζήτησε ο Μητσοτάκης δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή: Newsit.gr