Νέα πληρωμή για τις σεισμόπληκτες επιχειρήσεις του Αρκαλοχωρίου στην Κρήτη

Νέα πληρωμή για τις σεισμόπληκτες επιχειρήσεις του Αρκαλοχωρίου στην Κρήτη

Πιστώθηκαν 188.312,05 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς 72 σεισμόπληκτων επιχειρήσεων

Στον τρίτο γύρο πληρωμών επιχειρήσεων, οι οποίες επλήγησαν από τους σεισμούς της 24ης Ιουλίου και της 27ης Σεπτεμβρίου του 2021 στο Αρκαλοχώρι Κρήτη, προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών. Συνολικά, συγκεκριμένα, πιστώθηκαν 188.312,05 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς 72 σεισμόπληκτων επιχειρήσεων. 

«Η στήριξη της οικονομικής δραστηριότητας και δη των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον σεισμό στην Κρήτη αποτελεί συστατικό κομμάτι του πακέτου μέτρων στήριξης και αποκατάστασης που σχεδίασε και υλοποιεί η κυβέρνηση στην περιοχή» δήλωσε, με αφορμή την εκταμπίευση ο υφυπουργός, αρμόδιος για θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος. 

Λαμβάνοντας υπόψη και τους τρεις γύρους πληρωμών, συνολικά έχουν διατεθεί έως τώρα 415.768 ευρώ σε 142 επιχειρήσεις. Το εν λόγω ποσό είναι το συνολικό που δικαιούνται οι επιχειρήσεις ως προκαταβολή, έπειτα από την αφαίρεση του ποσού που εισέπραξαν μέσω της διαδικασίας πρώτης αρωγής από την ενιαία πλατφόρμα arogi.gov.gr». 

«Πλέον, μετά και την υποβολή από την Περιφέρεια Κρήτης των τελευταίων ελάχιστων φακέλων, θα ολοκληρωθεί η διαδικασία χορήγησης της προκαταβολής και θα προχωρήσει η διαδικασία για τη χορήγηση και του τελικού ποσού επιχορήγησης προς τις σεισμόπληκτες επιχειρήσεις του Αρκαλοχωρίου και της ευρύτερης περιοχής. Η υλοποίηση του σχεδίου στήριξης και αποκατάστασης στις σεισμόπληκτες περιοχές της Κρήτης συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς, με τη στενή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων» κατέληξε ο κ. Τριαντόπουλος. 

Διαβάστε επίσης:

Τέλος στον… βενζινο-τουρισμό βάζει η Ουγγαρία – Σταματά να δίνει φθηνή βενζίνη σε Ευρωπαίους οδηγούς

Το «πλουσιότερο» ματς της χρονιάς δεν είναι ο τελικός του Champions League

Το μεγαλύτερο μπουκάλι ουίσκι στον κόσμο κοστίζει 1,4 εκατ. δολάρια – Έχει ύψος… όσο ένας άνθρωπος

Πηγή: Newmoney.gr