Ν. Κεραμέως: Τι θα γίνει αν ένας υποψήφιος νοσήσει στις Πανελλήνιες

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν νωρίτερα τα σχολεία το Σεπτέμβριο άφησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας νωρίτερα στο OPEN. «Πρέπει να δούμε πώς θα ολοκληρωθεί η φετινή χρονιά και μετά θα αποφασιστεί τι θα γίνει την επόμενη χρονιά», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Επιπροσθέτως, αναφερόμενη στις Πανελλήνιες Εξετάσεις τόνισε ότι θα εφαρμοστούν πρωτόκολλα για την προστασία και την πρόληψη σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.

«Θα υπάρχει η διαδικασία των self tests, αλλά σε ικανό διάστημα πριν τις εξετάσεις για να γίνει επιβεβαιωτικό αν χρειαστεί μοριακό τεστ ή rapid test. Τις επόμενες μέρες θα δοθεί στη δημοσιότητα το πλήρες πρωτόκολλο», διευκρίνισε η υπουργός Παιδείας.

«Θα εφαρμοστούν πρωτόκολλα για την προστασία και την πρόληψη σύμφωνα και με τις οδηγίες των ειδικών. Αν κάποιος νοσήσει τότε υπάρχει πρόβλεψη να μπορεί να δώσει εξετάσεις τον Σεπτέμβριο. Αυτό ισχύει μόνο για το ίδιο το πρόσωπο που μπορεί να νοσήσει. Δεν ισχύει για άλλους που μπορεί να δίνουν μαζί του εξετάσεις στην ίδια αίθουσα», υπογράμμισε.

Σημειώνεται πως την επόμενη εβδομάδα θα δημοσιευθεί η προκήρυξη από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την πρόσληψη της ομάδας προστασίας των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας. Σε ό,τι αφορά τα φροντιστήρια αυτά δεν ανοίγουν ακόμη, τόνισε η κ. Κεραμέως. «Έχει ζητηθεί από την κυβέρνηση να ανοίξουν, αλλά δεν έχουμε λάβει ακόμη το πράσινο φως από τους ειδικούς», ξεκαθάρισε η υπουργός Παιδείας.