Μόσιαλος: Πρέπει να πιέσουμε τους γονείς και τα παιδιά για την χρήση μάσκας |

Μόσιαλος: Πρέπει να πιέσουμε τους γονείς και τα παιδιά για την χρήση μάσκας | ΕΛΛΑΔΑ

Να υπάρξει μεγαλύτερη προσπάθεια ώστε να πειστούν οι γονείς και τα παιδιά να φορέσουν μάσκες για την αποφυγή του κορωνοϊού, ζήτησε ο Ηλίας Μόσιαλος.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο καθηγητής ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πρέπει να πείσουμε γονείς και παιδιά για τη χρήση μάσκας στα σχολεία». Ξεκαθάρισε, ωστόσο πως κάτι τέτοιο «δεν πρέπει να γίνει με διοικητή εντολή». Τάχθηκε δε υπέρ της τηλεκπαίδευσης. «Η τηλεκπαίδευση πρέπει να συνεχιστεί, όχι ως ένα πλάνο B, αλλά ως σύγχρονη διδακτική διδασκαλία», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μόσιαλος, εξηγώντας τους λόγους που πρέπει να φορούν μάσκες τα παιδιά, τόνισε πως είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσουν τα οικογενειακά τους πρόσωπα, προσθέτοντας πως ο κίνδυνος της διασποράς δεν αφορά μόνο τους ίδιους, αλλά και την οικογένειά τους. Ειδικά, όπως σημείωσε, αν υπάρχει μέλος που ανήκει στις ευπαθείς ομάδες. Παράλληλα, ο καθηγητής σημείωσε πως τα δεδομένα δείχνουν ότι πλέον προσβάλλονται με κορωνοϊό περισσότερο οι νέοι και όχι οι ηλικιωμένοι.

Oι μόνες προβλέψεις που μπορεί να γίνουν για την πορεία των κρουσμάτων αντιστοιχούν για δύο με τέσσερις εβδομάδες, δήλωσε ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο LSE, Ηλίας Μόσιαλος, μιλώντας για την επιδημία στη χώρα, αλλά και για την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σχολεία από τους μαθητές.

Παρακολουθήστε μέσα από το www.koronoios-live.gr, το νέο site του iefimerida.gr, όλες τις εξελίξεις για την πανδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο.

Πηγή: iefimerida.gr