Παρασκευή
09.12.2022

Μητσοτάκης σε Τουρκία: «Το ΟΧΙ αποτελεί εθνική μας θέση απέναντι σε κάθε επιβουλή»

Μητσοτάκης σε Τουρκία: «Το ΟΧΙ αποτελεί εθνική μας θέση απέναντι σε κάθε επιβουλή»

Διπλό μήνυμα προς την Τουρκία αλλά και τη Ρωσία έστειλε από το Καλπάκι Ιωαννίνων ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε, τονίζοντας πως το «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου 1940 έρχεται από μακριά και πηγαίνει μακριά.

Σύμφωνα με το epiruspost.gr, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του με αφορμή την 82η επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ανέφερε ότι το Καλπάκι Ιωαννίνων αποτελεί σύμβολο που εκπέμπει παγκόσμιες αξίες, αξίες που δεν εγκλωβίζονται στο χθες αλλά ανανεώνονται στο χρόνο.

«Επιλέγω να αναδείξω την κινητήρια δύναμη που είναι πηγή κάθε θαύματος του ελληνισμού. Την αγάπη δηλαδή για την εθνική ανεξαρτησία που ενώνει τους πολίτες. Είναι προϋπόθεση της εθνικής μας ευημερίας», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Συνεχίζοντας έστειλε μήνυμα και προς την Τουρκία.

«Το ΟΧΙ αποτελεί εθνική μας θέση απέναντι σε κάθε επιβουλή. Ειδικά όταν προέρχονται από χώρες που όσο υψώνουν την ρητορική τους τόσο βυθίζονται στην απομόνωση. Τα τρία αυτά γράμματα απευθύνονται σε όσους προκαλούν και απειλούν. Η άλλη όψη του ελληνικού ΟΧΙ είναι το ΝΑΙ στη σταθερότητα και τη συνεργασία. Οι θέσεις μας είναι σταθερές.. Στην επιθετικότητα αντιτάσσουμε την ετοιμότητα. Τα επιχειρήματά μας βασίζονται στο διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας», υπογράμμισε.

Ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε, τονίζοντας, πως το «ΟΧΙ» που είπαν οι Έλληνες το 1940 έρχεται από μακριά και πηγαίνει μακριά.

«Σήμερα (σ.σ. το «ΟΧΙ») απευθύνεται σε έναν άλλο εισβολέα. Στη Ρωσία που καταπατά το διεθνές δίκαιο, το απαραβίαστο των συνόρων και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας και ανάβει μία διπλή φωτιά στην Ευρώπη προκαλώντας αίμα στα μέτωπα με τα όπλα και αποζητώντας αστάθεια στις δυτικές κοινωνίες με μοχλό την ακρίβεια», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

To άρθρο Μητσοτάκης σε Τουρκία: «Το ΟΧΙ αποτελεί εθνική μας θέση απέναντι σε κάθε επιβουλή» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή: Newsit.gr