Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας στρώνει από τώρα το χαλί για την ήττα του

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας στρώνει από τώρα το χαλί για την ήττα του

«Δεν θα ακολουθήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια καμπάνια γκρίζου. Ο κ. Τσίπρας στρώνει χαλί από τώρα για την εκλογική του ήττα. Ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε χθες, να ξεκινήσει την προεκλογική περίοδο με ένα “μαύρο”…», διεμήνυσε το πρωί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το Ρέθυμνο, όπου περιοδεύει, εν όψει των εκλογών στις 21 Μαΐου 2023.

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης «θα θυμίζουμε την διακυβέρνηση Τσίπρα και τι έγινε το Α’ εξάμηνο του 2015 πάντα με ευπρέπεια και βάσει πραγματικών γεγονότων».

Ο πρωθυπουργός επέμεινε στον κίνδυνο του σχηματισμού μίας κυβέρνησης των ηττημένων της κάλπης της 21ης Μαΐου λέγοντας χαρακτηριστικά: “Αυτό το οποίο έχει στο μυαλό του ο κ. Τσίπρας ως κυβέρνηση ηττημένων προϋποθέτει μία σύμπραξη και με το ΠΑΣΟΚ με το ΜΕΡΑ25. Είναι το ίδιο ΜΕΡΑ25 το οποίο μας λέει δεν πειράζει και να κλείσουν οι τράπεζες και τώρα ανακαλύπτει διάφορα άλλα συστήματα πληρωμών, τα οποία τα αποκαλεί “Δήμητρα” αντί για ευρώ θα πληρωνόμαστε με “Δήμητρες” δεν ξέρω πώς το φαντάζονται».

«Εμείς δεν έχουμε καμία διάθεση να τον ακολουθήσουμε σε μια καμπάνια γκρίζου. Θα θυμίζουμε στους πολίτες την τετραετία Τσίπρα. Αλλά θα το κάνουμε με ευπρέπεια και επικαλούμενοι πραγματικά δεδομένα. Θα θυμίζουμε τι έγινε το πρώτο εξάμηνο του 2015, όχι γιατί θέλουμε να γυρίσουμε έτσι σε αυτές τις εποχές το νου μας, αλλά γιατί αυτό το οποίο έχει στο μυαλό του ο κ. Τσίπρας ως “κυβέρνηση ηττημένων” -προσέξτε- προϋποθέτει μια σύμπραξη και με το ΠΑΣΟΚ και με το ΜέΡΑ25.

Και είναι το ίδιο ΜέΡΑ25 το οποίο μας λέει “δεν πειράζει και αν κλείσουν οι τράπεζες” και τώρα ανακαλύπτει, λέει, διάφορα άλλα συστήματα πληρωμών τα οποία τα αποκαλεί “Δήμητρα”, τα διάβαζα και εγώ σήμερα αυτά. Δηλαδή αντί για ευρώ θα πληρωνόμαστε με “Δήμητρες”, δεν ξέρω πώς το φαντάζονται.

Αλλά αυτό στο μυαλό τους είναι η “κυβέρνηση των ηττημένων”, η λεγόμενη “προοδευτική διακυβέρνηση”. Πρέπει να γνωρίζουν, λοιπόν, οι πολίτες πολύ καλά γιατί ψηφίζουν και ποιες θα είναι οι επιπτώσεις της ψήφου τους», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η μόνη ουσιαστική και πραγματική πρόταση διακυβέρνησης είναι της Νέας Δημοκρατίας

«Γι’ αυτό ισχυρίζομαι εδώ, από τον τόπο μου, από την Κρήτη, ότι η μόνη ουσιαστική και η μόνη πραγματική πρόταση διακυβέρνησης η οποία προτείνεται σήμερα στους πολίτες είναι η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας.

Εμείς έχουμε πρόγραμμα, έχουμε μία ξεκάθαρη πρόταση για το πώς πρέπει να κυβερνηθεί ο τόπος, επιμένουμε στην αυτοδυναμία όχι από αυταρέσκεια αλλά επειδή θεωρούμε ότι η αυτοδυναμία σήμερα είναι προϋπόθεση σταθερότητας για τον τόπο, είναι προϋπόθεση για να μπορούμε να λαμβάνουμε γρήγορα αποφάσεις και να αντιμετωπίζουμε κρίσεις.

Σκεφτείτε λίγο τι θα συνέβαινε αν είχαμε μία κυβέρνηση συνεργασίας στον Έβρο, ας πούμε, και θα έπρεπε να συνεννοηθούμε με άλλους συγκυβερνήτες για το αν έπρεπε να αντιδράσουμε γρήγορα ή αποτελεσματικά. Είναι το τελευταίο το οποίο χρειαζόμαστε σήμερα», συνέχισε ο Πρωθυπουργός.

Η κρίσιμη κάλπη είναι της 21ης Μαΐου, θα στείλει ξεκάθαρο μήνυμα ποιος πρέπει να κυβερνήσει

«Κλείνοντας, να σας πω ότι η κρίσιμη εκλογή, η μόνη εκλογή όπου αυτή τη στιγμή εγώ εστιάζω το ενδιαφέρον μου είναι η κάλπη της 21ης Μαΐου. Θα προκύψει κυβέρνηση μετά από την 21η Μαΐου; Δεν το ξέρουμε. Δύσκολο λόγω της απλής αναλογικής.

Η κάλπη της 21ης Μαΐου, όμως, θα στείλει ξεκάθαρο μήνυμα για το ποιος πρέπει να κυβερνήσει την χώρα την επόμενη τετραετία. Και αυτός που πρέπει να κυβερνήσει τη χώρα, τη Νέα Δημοκρατία, η παράταξη που πρέπει να κυβερνήσει την χώρα την επόμενη τετραετία είναι η Νέα Δημοκρατία», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

To άρθρο Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας στρώνει από τώρα το χαλί για την ήττα του δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή: Newsit.gr