Μητσοτάκης: Νέα εποχή για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας – Κάναμε άλματα μεγαλύτερα από τη φθορά

Μητσοτάκης: Νέα εποχή για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας – Κάναμε άλματα μεγαλύτερα από τη φθορά

Για μια σημαντική ημέρα όχι μόνο για την Ηγουμενίτσα αλλά και όλη την Ήπειρο μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον χαιρετισμό του στην τελετή για την πώληση του πλειοψηφικού μεριδίου των μετοχών της εταιρείας Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας ΑΕ.

Εξηγώντας τι σημαίνει η μεταβίβαση της διαχείρισης του λιμανιού σε ένα κολοσσό όπως τον Γκριμάλντι είπε ότι θα συμβάλλει στην ανάπτυξη όχι της τοπικής αλλά και της εθνικής οικονομίας.

«Αποτελεί κρίσιμη πύλη της χώρας και ζωτικό κρίκο στην αλυσίδα του εφοδιασμού και των μεταφορών, μια γέφυρα για επιβάτες και εμπορεύματα από και προς την Ιταλία και που συνδέει το Ιόνιο και την Αδριατική με όλη την Ανατολική Μεσόγειο. Το λιμάνι αναβαθμίζεται και θα δώσει ώθηση σε πολλούς τομείς της οικονομικής και κοινωνικής ζωής. Η αναβάθμιση της μαρίνας θα εδραιώσει την Θεσπρωτία και ως τουριστικό προορισμό.

Επίσης ανακοίνωσε την παραχώρηση 6000 στρεμμάτων παραλιακής ζώνης στην τοπική αυτοδιοίκηση.

«Η Ελλάδα γίνεται σημαντικός εταίρος στρατηγικών συμφωνιών και επενδύσεων και μαγνήτης κεφαλαίων», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης και κλείνοντας είπε: «Η χώρα έχει κάνει άλματα μεγαλύτερα και από τη φθορά για να φτάσει στο σημείο σήμερα να προσελκύει ξένους επενδυτές».

To άρθρο Μητσοτάκης: Νέα εποχή για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας – Κάναμε άλματα μεγαλύτερα από τη φθορά δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή: Newsit.gr