Παρασκευή
12.08.2022

Μητσοτάκης: Για την Πεντέλη δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο εμπρησμού

Μητσοτάκης: Για την Πεντέλη δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο εμπρησμού

Δηλώσεις μετά την σύσκεψη που είχε για δεύτερη φορά σήμερα στο ενιαίο κέντρο επιχειρήσεων έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός άφησε ανοικτό ακόμα και το ενδεχόμενο εμπρησμού στην μεγάλη φωτιά της Πεντέλης. 

«Είχαμε», είπε, «μια πολύ δύσκολη φωτιά στην Πεντέλη και θέλω να ξεκινήσω ευχαριστώντας όλους όσους με αυτοθυσία έδωσαν την μάχη στο πεδίο πρώτα απ όλα τους  πυροσβέστες μας τους εθελοντες μας, τους αστυνομικους μας τους πολίτες. Πολλοί ήταν εκείνοι που αψήφισαν τις εντολές για εκκένωση και έμειναν να προστατεύσουν την περιουσία τους. Είχε πολύ δύσκολα χαρακτηριστικά. ξεκίνησε στην Πεντέλη αλλά μπήκε με ταχύτητα στον αστικό ιστό οι αμροδιοι εκαναν οτι μπορουσαν με έγκαιρη παρουσια και με καλύτερο συντονισμό από ότι ειχαμε δει στο παρελθον. Με αυτη την λογικη θα συνεχισουμε και στις επόμενες. Εχουμε συγκρατημένη αισιοδοξία για την φωτιά στα Μέγαρα και την Σαλαμίνα. Ειμαστε σε μια περιοδο που εχουμε 50-60 φωτιες την ημέρα. Στατιστικά είναι βέβαιο ότι κάποιες θα ξεφύγουν.

Για τα αίτια είπε: Δεν μπορουμε να αποκλείσουμε τίποτα θα μπορούμε να έχουμε περισσότερα όταν ολοκληρώσει το ανακριτικό της πυροσβεστικής. Για την Πεντέλη δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο του εμπρησμού».

To άρθρο Μητσοτάκης: Για την Πεντέλη δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο εμπρησμού δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή: Newsit.gr