Μητσοτάκης: Ενισχύσαμε την αποτρεπτική μας δυνατότητα

Μητσοτάκης: Ενισχύσαμε την αποτρεπτική μας δυνατότητα

Την 115 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, στα Χανιά επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επιθεώρησε αεροσκάφη τύπου Viper και F-16, ενώ ενημερώθηκε για την αποστολή, την οργάνωση και ετοιμότητα της Πτέρυγας Μάχης, την αναβάθμιση των αεροσκαφών και τη συνολικότερη ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Είναι μία σημαντική αναβάθμιση για την Πολεμική Αεροπορία, πολύ σημαντικό πρόγραμμα το οποίο, σε συνδυασμό και με τις υπόλοιπες επενδύσεις που έχουμε κάνει, νομίζω ότι μας δίνουν πια μία μακροχρόνια σιγουριά ότι έχουμε ενισχύσει την αποτρεπτική μας δυνατότητα σε τέτοιο βαθμό που να μην αισθανόμαστε απειλή από κανέναν» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ειδική μνεία έκανε ο πρωθυπουργός στους πιλότους, αλλά και σε όλο το προσωπικό που χειρίζεται τα αεροσκάφη. «Δεν είναι μόνο τα αεροσκάφη, αλλά είναι και οι χειριστές και οι τεχνικοί που τα κρατάνε στον αέρα. Και γι’ αυτό και επιμένω ότι όσο κι αν στηρίζουμε από το υστέρημα του Έλληνα φορολογούμενου τις υποδομές, άλλο τόσο μπορεί να στηρίζουμε και τους ανθρώπους. Νομίζω ότι το γνωρίζετε καλά» είπε.

ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε την 343 Μοίρα, όπου τον υποδέχτηκαν οι πιλότοι και του προσέφεραν αναμνηστικά δώρα. Ο κ. Μητσοτάκης συνομίλησε με το προσωπικό και αντάλλαξε ευχές ενόψει της νέας χρονιάς, ευχαριστώντας για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρει.

Τον πρωθυπουργό συνόδευε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς.

ΥΠΕΞ: «Ωμή και πρωτόγνωρη απειλή βίας» από Τουρκία

Την ίδια ώρα, «η γειτονιά μας δεν χρειάζεται ταραξίες» απαντά το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών μετά τις τελευταίες προκλητικές δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου εκτόξευσε απειλές σχετικά με την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Αρναούτης, ανέφερε ότι η απειλή χρήσης βίας «επειδή δεν σου αρέσουν οι κανόνες, παραπέμπει σε άλλους αιώνες και σίγουρα όχι στον 21ο».

Όπως είπε, η Τουρκία θα πρέπει επιτέλους να καταλάβει ότι υπάρχουν κανόνες που ακολουθούν όλα τα πολιτισμένα και ευνομούμενα κράτη. Υπογράμμισε επίσης ότι η γειτονιά μας δεν χρειάζεται αναχρονιστικούς αναθεωρητισμούς αλλά κράτη που σέβονται το Διεθνές Δίκαιο.

«Στην ωμή και πρωτόγνωρη για τα σύγχρονα δεδομένα απειλή βίας, η Ελλάδα προτάσσει τους κανόνες, ασκώντας όλα τα δικαιώματα που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Πηγή: Naftemporiki.gr