Μισθοί, συντάξεις, επιδόματα: Όλες οι αλλαγές που θα φέρει ο Μάρτιος (vid) | Ειδήσεις για την Οικονομία

Κατώτατο μισθό στα €780 εξετάζει η κυβέρνηση – Aύξηση από 1η Απριλίου | Ειδήσεις για την Οικονομία

Ο εργατολόγος Κώστας Τσουκαλάς μίλησε στην ΕΡΤ διευκρινίζοντας για την 10ετή παραγραφή των μη βεβαιωμένων οφειλών.

«Είναι μια σημαντική εξέλιξη, η εγκύκλιος βάζει αρκετές παραμέτρους, αλλά μη νομίζει ο κόσμος ότι όλα τα χρέη αν έχει περάσει δεκαετία παραγράφονται», σχολίασε και πρόσθεσε ότι «η ρύθμιση είναι θετική, αφορά κάποιες χιλιάδες πολίτες, αλλά δεν υπάρχει γενικός κανόνας, γιατί υπάρχουν πολλές περιπτώσεις, κάθε δανειολήπτης είναι μια εξατομικευμένη περίπτωση».

Αναφερόμενος στα μέτρα που θα ισχύσουν από τον Μάρτιο είπε ότι:

Έως τις 15/3 θα καταβληθούν στις επικουρικές συντάξεις 100 ευρώ προκαταβολή αναδρομικά για κάθε μήνα που εκκρεμεί η πληρωμή επικουρικής σύνταξης σε όσους έχουν ήδη λάβει την κύρια σύνταξή τους και έχουν κάνει το σχετικό αίτημα πριν από τον Ιούνιο του 2022.

Τον Μάρτιο επίσης θα καταβληθεί το επίδομα προσωπικής διαφοράς σε όσους συνταξιούχους λόγω προσωπικής διαφοράς δεν πήραν την γενική αύξηση από 1/1/23.

Για όσους παίρνουν μικτή σύνταξη έως 1.100 ευρώ θα είναι 300 ευρώ. Για όσους παίρνουν μικτή σύνταξη από 1.101 έως 1.600 ευρώ.

Υπάρχουν διάφορες κλίμακες συνταξιούχων που θα δουν κάποιο ποσό να τους καταβάλλεται, διευκρίνισε.

Έως το τέλος Φεβρουάριου κατατίθεται το σχετικό πόρισμα και έως τις 10 Μαρτίου ο υπουργός Εργασίας θα πρέπει να κάνει εισήγηση στο υπουργικό συμβούλιο και την αύξηση του κατώτατου μισθού. Ελπίζουμε να φθάσει τα 800 ευρώ μικτά, είπε.

Διαβάστε ακόμα 

Τα debates Μητσοτάκη – Τσίπρα, οι… πρόσκοποι των Κατασκευών, τα ντεσού του deal Φέσσα – Χαλικιά και η κόντρα Κυπριώτη – HIG 

Clinique La Prairie: Το μυστικό της μακροζωίας φωλιάζει στην ομορφότερη πόλη της Ευρώπης 

ΟΤΕ: «Τρέχουν» οι συνδέσεις για οπτική ίνα – Πώς πηγαίνουν Payzy και Cosmote TV

Πηγή: Newmoney.gr