Μενδώνη για πτώση πίνακα Πικάσο: «Κακώς συνέβη»

Μενδώνη για πτώση πίνακα Πικάσο: «Κακώς συνέβη»

Για την πτώση του πίνακα του Πικάσο, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, το πρωί της Τρίτης (29.06.2021), που προκάλεσε χαμό τόσο στα social media, όσο και στα διεθνή ΜΜΕ, μίλησε η Λίνα Μενδώνη. 

Σε δηλώσεις της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, η υπουργός Πολιτισμού τόνισε: «Κακώς συνέβη. Δεν μπορεί κάποιος να πει ότι ήταν καλό αυτό που έγινε».

Απαντώντας στη δριμεία κριτική που δέχθηκε η υπουργός από την αξιωματική αντιπολίτευση για τον χειρισμό του ζητήματος, είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ότι η Αστυνομία «τήρησε όλη την διαδικασία».

Ακόμη, τόνισε, δίνοντας απάντηση στα περί επικοινωνιακής φιέστας που της καταλόγισε ο ΣΥΡΙΖΑ, πως «δεν υπήρχαν οι πίνακες στον χώρο, την ώρα της συνέντευξης Τύπου».

«Σε όλη αυτή τη διαδικασία υπάρχουν συγκεκριμένα στάδια. Η Ελληνική Αστυνομία χρησιμοποιεί εμπειρογνώμονες και ειδικούς προκειμένου να πιστοποιήσει τα ευρήματα. Επομένως η αστυνομία τήρησε όλη τη διαδικασία. Οι πίνακες ακόμα βρίσκονται εκτός της πινακοθήκης, αφού θα πρέπει να ολοκληρωθεί όλη η δικονομική διαδικασία και να αποφανθεί ο εισαγγελέας και ο ανακριτής πότε το υπουργείο Πολιτισμού, εν προκειμένω η Εθνική Πινακοθήκη θα παραλάβουν τα έργα» συμπλήρωσε.

Click4more: Τρολάρισμα χωρίς έλεος από IKEA και Plaisio για τον πεσμένο Πικάσο

Παράλληλα είπε ότι όταν η Πινακοθήκη παραλάβει το έργο «συντηρητές και ιστορικοί τέχνης θα πάνε στον χώρο όπου φυλάσσονται σήμερα οι πίνακες, προκειμένου να τους πάρουν και να τους πάνε στα εργαστήρια της πινακοθήκης όπου εκεί θα δεχθούν την φροντίδα των συντηρητών στον βαθμό που το έχουν ανάγκη».

Ακούστε όσα είπε στον ΑΝΤ1

To άρθρο Μενδώνη για πτώση πίνακα Πικάσο: «Κακώς συνέβη» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή: Newsit.gr