Μειωμένες τιμές στα αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια για προσληφθέντες στη β΄ φάση

Μειωμένες τιμές στα αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια για προσληφθέντες στη β΄ φάση

Μειώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τους προσληφθέντες κατά τη Β΄ φάση αναπληρωτές εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου αυτοί να μεταβούν στην περιοχή τοποθέτησης και ανάληψης υπηρεσίας, αλλά και εκπτώσεις σε αεροπορικά εισιτήρια, ανακοίνωσαν με κοινή πρωτοβουλία τους τα υπουργεία Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού και Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής.

Πιο αναλυτικά:

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Ανακοινώνονται εκπτώσεις έως και 50% στα ακτοπλοϊκά των αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Η έκπτωση θα αφορά στην κάλυψη των μετακινήσεων των εκπαιδευτικών από τους μόνιμους τόπους κατοικίας τους προς το τελικό νησί, στο οποίο ανέλαβαν υπηρεσία. Πιο συγκεκριμένα, οι εκπτώσεις ανά εταιρεία διαμορφώνονται ως εξής:

Απαραίτητα δικαιολογητικά για την παροχή της έκπτωσης θα είναι η σχετική απόφαση του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, που αναφέρει την πρόσληψή τους, και η Αστυνομική τους Ταυτότητα.

Τις επόμενες ημέρες ενδέχεται να προστεθούν και άλλες εταιρείες στον πίνακα αυτόν, οπότε και θα εκδοθεί νεότερη ενημέρωση.

Αεροπορικά εισιτήρια από τη Sky Express

H εταιρεία Sky Express, ανταποκρινόμενη στο αίτημα του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, παρέχει έκπτωση ύψους 30% για την έκδοση δέκα (10) αεροπορικών εισιτηρίων ανά ενδιαφερόμενο, για τη μετακίνηση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον τόπο ανάληψης υπηρεσίας.

Η διαδικασία για τη λήψη της εν λόγω έκπτωσης έχει ως εξής:

– Οι δικαιούχοι θα λάβουν σήμερα, Πέμπτη 5 Οκτωβρίου, SMS με έναν μοναδικό κωδικό.

– Το SMS θα περιέχει και ένα link για τη σελίδα της Sky Express σχετικά με την προσφορά/έκπτωση.

– Στη σελίδα θα συμπληρώνουν τα απαραίτητα στοιχεία τους (όνομα, επώνυμο, e-mail, τηλέφωνο και τον κωδικό τον οποίο έλαβαν) και στη συνέχεια θα λαμβάνουν στο e-mail τους τον σχετικό εκπτωτικό κωδικό, ώστε να τον εισάγουν κατά τη διαδικασία κράτησης/αγοράς του εισιτηρίου.

Ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης, ευχαριστεί θερμά τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστο Στυλιανίδη, καθώς και τις ακτοπλοϊκές εταιρείες και την αεροπορική εταιρεία Sky Express για την άμεση ανταπόκρισή τους στον αίτημα του ΥΠΑΙΘΑ για την παροχή των διευκολύνσεων αυτών.

Όπως τονίζει, «η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος της διαρκούς μέριμνας, αλλά και της ουσιαστικής αναγνώρισης του έργου των εκπαιδευτικών μας οι οποίοι προσφέρουν τα μέγιστα στην εκπαιδευτική διαδικασία».

Πηγή: Naftemporiki.gr