Με λεφτά του Κατάρ η φιλοξενία του πρωθυπουργού της Ουαλίας

Με λεφτά του Κατάρ η φιλοξενία του πρωθυπουργού της Ουαλίας

Μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζει ο πρωθυπουργός της Ουαλίας, Μαρκ Ντρέιφορντ μετά την αποκάλυψη ότι την διαμονή του σε πεντάστερο ξενοδοχείο στην Ντόχα την πλήρωσε το Κατάρ. Οι πληροφορίες αυτές ήρθαν στο φως μετά από αίτημα που κατατέθηκε από το BBC Ουαλίας. Αξίζει να αναφερθεί πως οι πληροφορίες αυτές δόθηκαν βάσει του ισχύοντος νομικού πλαισίου, της Ελευθερίας προς την Πληροφόρηση (FOI).

Το FOI, το οποίο κατατέθηκε από το BBC Ουαλίας, έδειξε ότι το Κατάρ πλήρωσε για το ξενοδοχείο Ritz- Carlton, τη σίτιση και την μεταφορά των προσώπων αυτών στο πλαίσιο ενός πακέτου φιλοξενίας που πρόσφερε σε όλους τους αντιπροσώπους και τη συνοδεία τους που συμμετείχαν στο Μουντιάλ. Στην αποστολή της Ουαλίας συμμετείχαν ο πρωθυπουργός Ντρέιφορντ, ο υπουργός Οικονομικών Βόχαν Γκέθινγκ και άλλοι τέσσερις αξιωματούχοι.

Η απίστευτη δικαιολογία της Κυβέρνησης

Σε γενικές γραμμές, η κυβέρνηση της Ουαλίας ήταν ιδιαίτερα επικριτική απέναντι στην κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Κατάρ πριν και κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου. Ωστόσο, ο Ντρέικφορντ είπε ότι έλαβαν την απόφαση να παρακολουθήσουν την διοργάνωση και να προωθήσουν την Ουαλία και τις αξίες της στην παγκόσμια σκηνή καθώς και να επεκτείνουν τους οικονομικούς της δεσμούς με το κράτος του Κόλπου.

Από την άλλη, η αρχηγός των Φιλελεύθερων Δημοκρατών Ουαλίας, η Τζέιν Ντοντς, είπε στο BBC Wales ότι «αποδεχόμενος αυτό το δώρο από την καταριανή κυβέρνηση ο Μαρκ Ντρέικφορντ έχει πιθανόν υπονομεύσει τη δέσμευση της κυβέρνησης της Ουαλίας προς τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και των γυναικείων δικαιωμάτων».

Η απάντηση της κυβέρνησης της Ουαλίας ήταν η εξής: «Αυτή ήταν μια ευκαιρία για να συζητήσουμε για ευκαιρίες στον τομέα του εμπορίου και των επενδύσεων, να συναντηθούμε με μέλη της καταριανής κυβέρνησης και της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για να συζητήσουμε για τα δικαιώματα των εργαζομένων και να συμμετάσχουμε σε συναντήσεις πολιτιστικού περιεχομένου για να ενισχύσουμε τους δεσμούς μεταξύ του Κατάρ και της Ουαλίας. Η απόφαση ήταν ακόμη μια ευκαιρία για να μοιραστούμε τις αξίες μας για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+, των εργατών και την πολιτική και θρησκευτική ελευθερία».

Άγνωστο το κόστος

«Το κατάλυμα για δύο υπουργούς και για τους συνοδούς τους– τέσσερις αξιωματούχους– έγινε από την καταριανή κυβέρνηση χωρίς κόστος. Ένα πακέτο φιλοξενίας προσφέρθηκε από την κυβέρνηση του Κατάρ στους επικεφαλής κάθε χώρας που προκρίθηκε για το Μουντιάλ, αλλά η κυβέρνηση της Ουαλίας δεν έχει πληροφορίες για την αξία αυτού του πακέτου.

Οι υπόλοιποι τέσσερις αξιωματούχοι ταξίδεψαν στην οικονομική θέση. Το συνολικό κόστος των τεσσάρων πτήσεων μετ’ επιστροφής ήταν 4.294 ευρώ. Το συνολικό κόστος για το κατάλυμα στη Ντόχα για 4 αξιωματούχους που ταξίδεψαν στην οικονομική θέση ήταν 23.102 ευρώ και το ξενοδοχείο ήταν τετράστερο».

Σε μεταγενέστερη απάντησή της στο αίτημα η κυβέρνηση ανέφερε ότι το ξενοδοχείο ήταν το Ritz-Carlton της Ντόχα και ότι ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Οικονομικών και τέσσερις αξιωματούχοι έμειναν εκεί για τρεις βραδιές.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: Taneagr